Jeho restaurace Entrée v Olomouci se otevřela teprve loni na podzim, ale už teď patří mezi nejvyhledávanější podniky ve městě. A Přemek Forejt, který za touhle senzací stojí, zase patří mezi nejmladší – a nejinspirativnější – šéfkuchaře v Česku. Tři roky vařil v londýnské restauraci L'Autre Pied a dva roky v brněské Koishi. Nemá rád mantinely, takže v Entrée vám naservíruje cokoliv od vdolků po ústřice.
Za svůj největší úspěch považuju...:
Mám malou, krásnou a hlavně zdravou dceru, kterou považuji za svůj malý odlitek. A samozřejmě i to, že jsem dostal do rukou velkou, jedinečnou příležitost vést restauraci, kde mám volné ruce.
… a za největší fail:
Že jsem dal přednost práci před rodinou.
Poslední věc, kterou jsem si koupil:
Boty Prestige, Lego Technic a kuchařku Organum.
Poslední knížka, kterou jsem četl:
Návod k obsluze konvektomatu.:-)
Poslední song, který jsem si pustil:
David Bowie – Starman.
Poslední dovolená, na kterou jsem jel:
Řecko v roce 2013.
Poslední aplikace, kterou jsem použil:
iTunes.
Poslední místo, kde jsem se dobře najedl:
V Esce. Jejich jalovcová zmrzlina mě vystřelila z trenek.
Poslední seriál, který jsem si pustil:
Hannibal.
Můj oblíbený hrdina je:
James Bond.
Mé tři oblíbené značky jsou:
Prestige, Yamaha, P48.
Můj relax:
Filmy, dcera a motorka.