Působí uklidňujícím dojmem, nikoli jako člověk, který sedí na tolika pomyslných židlích najednou. Nedá se ale napasovat do žádné škatulky, je totiž kuchařem, podnikatelem i ekologickým aktivistou.

„Možná by všechno bylo jinak, kdybych po absolvování ,hotelovky‘ v Česku neodjel do Barcelony, ale potkalo by mě něco jiného zajímavého,“ říká se zenovým klidem.

Stres ale musí umět zvládnout skvěle, vyzkoušel si to už během své stáže v prestižní restauraci Hoja Santa v Barceloně. Poté zde společně s dalšími zakladateli rozjel startup na rozvoz zdravého jídla do kanceláří, aby později svůj podíl prodal, stal se glampingovým šéfkuchařem a připravoval prvotřídní menu v portugalské krajině.

Odtud se Matěj Prokop vydal postupně na Bali a do Nikaraguy, aby zde řídil restaurace i surfařský resort. Když pocítil, že je čas na návrat domů, rozhodl se věnovat tématu ekologie a udržitelnosti.

Proto zorganizoval konferenci TedxNárodní, která se uskuteční 25. března. Ani po jejím skončení se ale Prokop nezastaví, protože se před časem připojil k týmu špičkových kuchařů, vařících v otevřené přírodě pod názvem Ze-Mě projekt.

Co dělat, když na pečlivě zorganizovaný event nikdo nedorazí? A jak se dá skloubit luxusní gastronomie s ochranou přírody? Dozvíte se v nejnovějším díle podcastu Forbes Life!