Jitka Ilčíková se nastěhovala mezi vinohrady u Mikulova, aby tady vařila pivo. Pivo, které se vyrábí jako šampaňské, sbírá uznání po světě a prodává se od Kanady po Austrálii.
Co je to za blbost, říkáte si pravděpodobně. Pivo jako šampaňské? Na vinohradech? Dělají si ze mě blázny? „Dodneška nechápu proč, ale tehdy mi to přišlo jako skvělý nápad,“ směje se nahlas Jitka Ilčíková, pivovarnice, která přepisuje pravidla a v Česku se rozhodla vařit pivo, jaké tu nikdo jiný nikdy před ní nezkusil.
„Za tím musela být laktační psychóza,“ hodnotí s notnou mírou nadsázky Ilčíková, která léta budovala kariéru jako finanční analytička v korporátu, ale když se jí narodila dcera, tak se rozhodla vrátit do rodného kraje na jižní Moravu. „A pak mě můj muž začal přemlouvat, že založíme pivovar.“