Nejslavnější světový konstruktér a hodinář Gérald Genta se v sedmdesátých letech proslavil ikonickými designy, které dodnes patří mezi nejžádanější. Ať už jde o hodinky Royal Oak od značky Audemars Piguet, či Nautilus od Patek Philippe.

Jenže dnes jsou tyhle časomíry tak ceněné, že jsou pro běžného zákazníka jen těžko dostupné. Ten, kdo ale skutečně touží po dílu z pera geniálního návrháře, má nyní šanci se k jednomu dostat. Jak na to?

Dnes už se jen málokdo pouští do diskuse, že hodinky nejsou dobrá investice. Dramatickou poptávku vidíme jak v aukcích s vintage kousky, tak na tržbách prodejců. Například největší česká společnost Carollinum letos překonala prodeje z rekordního roku 2019.

Hodinářské manufaktury nestíhají vyrábět a dostupných hodinek na trhu ubývá. Do Česka se ale dostane pár desítek modelů hodinek Riviera od Baume & Mercier. Jejich nestárnoucí vzhled má na svědomí právě Gérald Genta a vy tak můžete jeho designový „šperk“ nosit na svém zápěstí. Na pulty českých prodejců se kvůli obrovskému zájmu sice dostávají se zhruba půlročním zpožděním, Vánoce však tahle švýcarská značka stihla.

Pro ocelové hodinky je charakteristická luneta s dvanácti stranami, které reflektují stejný počet pozic na číselníku. Zároveň jsou typické čtyřmi šroubky spojujícími lunetu s pouzdrem. Od roku 1973 doznaly hodinky drobných změn, dnes jde již o pátou generaci hodinek Riviera. A vypadá to, že je nejpovedenější.

Pánské hodinky Baume & Mercier – Riviera s chronografem

Daří se jí vyvážit moderní přístup s retro vzpomínkou na slavného konstruktéra. Zároveň se v ní zrcadlí to, po čem v dnešní době tolik toužíme – cestování. Kampaň nás zavede k Azurovému pobřeží. Gentovi byla inspirací právě francouzská Riviéra, přesněji město Saint-Tropez.

S claimem „Nepotřebujete cestovní pas, abyste mohli poznat Riviéru“ se přeneseme do pohodové atmosféry známého letoviska, kde čas nehraje roli. Co je důležité, je vytříbený módní styl, ten se tu cení nejvíce.

Sportovně elegantní hodinky s nezaměnitelným vzhledem a datumovkou na pozici třetí hodiny doprovází tah z oceli nebo řemínek kaučuku, které lze během pár vteřin vyměnit díky systému Fast-Strap. Kolekce Riviera nabídne tři rozměry pouzdra – 36, 42 a 43 mm. Číselník v modré, světle modré, černé nebo stříbrné barvě je dekorován motivem symbolizujícím blízkost moře a hor.

Dámské ocelové hodinky Baume & Mercier – Riviera s quartzovým strojkem

Modely jsou vybaveny quartzovým nebo automatickým strojkem. Některé lze pořídit s vyšperkovaným kalibrem BAUMATIC s pětidenní rezervou chodu a odchylkou v přesnosti pouhých –4/+6 sekund za den. Hodinky Riviera BAUMATIC jsou k dispozici v provedení s kouřově modrým nebo kouřově šedým poloprůhledným safírovým číselníkem.

Oslavě teplých letních dní jsou věnovány dva modely Riviera Summer, které zaujmou zeleným číselníkem, evokujícím přírodu a radost ze života. 36milimetrový model se světle zeleným ciferníkem je určen ženám. Mužům patří ocelové hodinky o velikosti 42 mm v tmavě zelené barvě.

Pánské hodinky Baume & Mercier – Riviera s kaučukovým řemínkem

Největší rozměr pouzdra – 43 mm – má trojice chronografů Riviera, poháněných automatickým strojkem. Na výběr jsou modely s modrým a černým číselníkem a pak také v poslední době velmi oblíbený celočerný model se žlutými ručkami sčítačů a zlatým podkladem pod lunetou.

Počátkem sedmdesátých let minulého století se za mainstream pokládaly zlaté či pozlacené hodinky s menšími rozměry pouzdra. Ale švýcarská hodinářská značka Baume & Mercier velmi dobře pochopila posun v chování zákazníků. S novým životním stylem vzrostla poptávka po sportovnějších, modernějších, avšak stále elegantních hodinkách.

Dnes jsou ocelové hodinky tou nejoblíbenější volbou zákazníků. Univerzálnost a odolnost splňuje praktické požadavky mužů i žen, kteří jsou aktivní, a hodinky tak potřebují pro každodenní nošení.

Dámské ocelové hodinky Baume & Mercier – Riviera

Hodinky Baume & Mercier prodává butik Carollinum, www.carollinum.cz.