Najít dnes v Praze výjimečný stavební pozemek je složitější než hledat příslovečnou jehlu. Sem tam se ale objeví nabídka, která vás donutí zkontrolovat v diáři datum pro výplatu dividendy. Jako třeba prosluněný pozemek v chráněné lokalitě Tiché Šárky v Dejvicích s platným povolením k výstavbě moderní vily.

Už jen umístění celoročně prosluněného pozemku dělá z tohoto realitního projektu naprosto unikátní nabídku. Ulice V Šáreckém údolí propojuje Podbabu s Jenerálkou a ústí přímo do Divoké Šárky. Poloha na okraji Prahy 6 zaručuje, že se do centra dostanete autem a do lesa pěšky za deset minut. A stavební povolení? Vyřízeno.

Vila je navržena jako dvoupodlažní s hrubou podlahovou plochou o výměře 918 m² s částečně zapuštěným suterénem. Stát má na jihozápadně orientovaném pozemku o rozloze 13 083 m². Obě nadzemní podlaží jsou koncipována jako futuristické kvádry, přičemž předsazené druhé patro tvoří dominantní prvek celé stavby. Tři hlavní hmoty prosvětlují velkorysé skleněné arkýře umístěné na východní a západní straně objektu.

Orientace vily probíhá po horizontále, dům zasazený do výjimečné lokality na sebe nijak neupozorňuje a nevyčnívá. Dovnitř se vchází hlavním vchodem ze suterénu s technickým zázemím domu, garáží pro tři vozy a výtahem do vyšších pater. Do toho prvního se může vejít schodištěm ústícím v proskleném hlavním obytném prostoru, jakémsi srdci celého domu.

Z centrální části se vyjde do zahrady s jezírkem, na severní plochu pozemku přecházející v les nebo na prostornou terasu otevřenou na jih. V prvním patře ještě najdeme několik ložnic se samostatnými koupelnami a kuchyni, na kterou navazuje spíž.

Obě obytná patra propojuje výrazné točité schodiště. Do místností ve druhém podlaží se vstupuje přes galerii zakončenou halou prosvětlenou střešními světlíky. Tamní obytný prostor ještě doplňuje ložnice s koupelnou a šatnou a pokoj pro hosty s vlastním hygienickým zázemím.

Obrys domu podtrhují masivní dřevěné stínící pergoly, které harmonicky uzavírají hmotu prvního podlaží a opticky oddělují oba centrální kvádry.

Zájemci o tento unikátní projekt mohou kontaktovat prodejce na: pozemekvsarce@gmail.com nebo +420 608 046 401.