Komu by se v létě chtělo trávit dlouhé hodiny v kuchyni. Proto pro vás máme jednoduché řešení, když přesto toužíte po skvělém dezertu! Jemné a osvěžující řezy s chutí citronu vám nezaberou více než deset minut času, zato udělají velkou parádu. Výhodou je, že můžete použít jakékoli ovoce, které máte k dispozici, vždy budou chutnat skvěle.
Nepečené malinové řezy à la cheesecake
No formu o rozměru 20 x 20 cm potřebujete:
- 75 g másla
- 150 g máslových sušenek
- 300 g smetanového sýru
- 4 lžíce moučkového cukru
- 2 citrony
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 250 g tučného kokosového mléka v plechovce
- 150 g smetany ke šlehání
- 40 g želatiny
- 300 g malin či jiného ovoce
Postup
- Máslo rozpusťte a nechte lehce vychladnout. Sušenky rozmixujte na malé drobky, následně přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte do drobivé směsi. Sušenkový základ přesuňte do formy o rozměru cca 20×20 cm a řádně ho prsty utlačte do hladké vrstvy. Dejte prozatím ztuhnout do lednice.
- Nyní připravte krém. Smetanový sýr lehce prošlehejte společně s moučkovým cukrem, přidejte šťávu a kůru ze dvou citronů a vanilkový extrakt a zašlehejte dohladka. Přimíchejte kokosové mléko a smetanu ke šlehání. Želatinu připravte dle návodu na obalu a vmíchejte do krému dle pokynů výrobce.
- Ztuhlý korpus rovnoměrně poklaďte malinami otočenými tak, aby do vnitřků mohl natéct krém. Maliny zalijte krémem a dejte ztuhnout do lednice alespoň na 4 hodiny, následně nakrájejte na kousky a ozdobte ovocem. Pro ještě více svěží chuť doporučuji i lehce zastrouhat citronovou kůrou.