Wow! Forbes a recepty? Jak jde tohle dohromady, businessové médium a vaření? Takhle to jde dohromady. Život je bohatý, to je naše hlavní heslo. A víme, že naši čtenáři nejen prací a podnikání jsou živi. Mimo jiné – a to i díky změněným návykům kvůli covidu – rádi vaří. Takže, vedle článků o byznysu, podnikání a inspiraci máme taky články o autech, restauracích či víně – a taky recepty. A to v sekci ForbesLife. Život je bohatý.
Může být „buchta na plech“ vůbec sexy? Věříme, že ano! Tedy alespoň v této své jedlé podobě… Vláčné mandlové těsto, šťavnaté ovoce a křupavé lupínky by vás o tomhle koláči mohly také přesvědčit.
Na plech 20 x 30 cm potřebujete:
- 150 g změklého másla
- 80 g přírodního cukru
- 3 vejce
- 1 lžička mandlového nebo vanilkového extraktu
- 150 g acidofilního mléka, kefíru či podmáslí
- 180 g hladké mouky
- 100 g mandlové mouky nebo mletých mandlí
- 1 vrchovatá lžička kypřicího prášku
- ¼ lžičky soli
- 6 zralých broskví nebo 9 meruněk
- 4 lžíce tekutého medu
- 3 lžíce mandlových lupínků
Postup
- Troubu vyhřejte na 180 °C. Broskve rozpulte, vypeckujte a pokrájejte na 5 mm plátky tak, aby půlky držely u sebe.
- Máslo ušlehejte s cukrem, postupně zapracujte vejce, mandlový extrakt, acidofilní mléko, mouku, mandle, kypřicí prášek a sůl.
- Těsto vlijte do pekáče vyloženého pečicím papírem, poklaďte broskvemi, pokapejte medem, posypejte mandlovými lupínky a pečte asi 40 minut, nebo až je špejle po zapíchnutí do těsta po vytažení suchá.