Wow! Forbes a recepty? Jak jde tohle dohromady, businessové médium a vaření? Takhle to jde dohromady. Život je bohatý, to je naše hlavní heslo. A víme, že naši čtenáři nejen prací a podnikání jsou živi. Mimo jiné – a to i díky změněným návykům kvůli covidu – rádi vaří. Takže, vedle článků o byznysu, podnikání a inspiraci máme taky články o autech, restauracích či víně – a taky recepty. A to v sekci ForbesLife. Život je bohatý.
Pšeničné tortilly v sobě (s)nesou to nejlepší, co máte zrovna rádi. Jsou rychlé, lahodné, sýrové a… ty dnešní ještě k tomu brokolicové. Brokolice v placce jen lehce křupne a rozehřátý cheddar jim dodá výraznou vůni a intenzivní chuť. Namočte si každé sousto do vychlazené zakysanky a budete v tom až po uši. Na talíři se dlouho neohřejí, a tak to má být – nejlepší jsou rozhodně ještě za tepla!
Na 2 porce potřebujete:
- 260 g brokolice
- 1 šalotku
- 2 stroužky česneku
- chilli papričky dle libosti
- 1 lžíci másla + na potření pánve
- 4 listy šalvěje
- hrst čerstvého koriandru
- sůl
- 4 pšeničné tortilly o průměru 24 cm
- 200 g vyzrálého cheddaru
- 190 g 20% deluxe zakysané smetany
Postup
- Brokolici rozdělte na růžičky, umyjte a nechte okapat. Následně růžičky nakrájejte na plátky tak, aby se vám dobře vkládaly do tortill.
- Jemně nasekanou šalotku, česnek a chilli krátce osmahněte na másle. Přidejte brokolici, nasekanou šalvěj, koriandr a sůl. Lehce na pánvi prohoďte a stáhněte z plamene.
- Rozehřejte si větší pánev (na střední stupeň) a potřete ji trochou másla. Vložte na ni první tortillu, navrch dejte 50 g nastrouhaného cheddaru, pak vyskládejte poloviční množství brokolicové směsi, zasypejte opět přibližně 50 g cheddaru a zakryjte další plackou.
- Opékejte z jedné strany zhruba 4 minuty do zezlátnutí. Pak naplněnou tortillu otočte pomocí obracečky nebo vsaďte na jistotu (že nepřijdete ani o minimální kousek obsahu) a zapojte do hry mělký talíř. Nechte na něj sklouznout obsah pánve, quesadillu otočte, vraťte zpět a opékejte 4 minuty i z druhé strany. To stejné proveďte se zbývajícími ingrediencemi.
- Hotovou quesadillu vyklopte z pánve na talíř a rozkrájejte pomocí kráječe na pizzu nebo ostrého nože na 6 trojúhelníků. Podávejte se zakysanou smetanou, čerstvými lístky koriandru a dle libosti i s nasekanými chilli papričkami.