Wow! Forbes a recepty? Jak jde tohle dohromady, businessové médium a vaření? Takhle to jde dohromady. Život je bohatý, to je naše hlavní heslo. A víme, že naši čtenáři nejen prací a podnikáním jsou živi. Mimo jiné – a to i díky změněným návykům kvůli covidu – rádi vaří. Takže vedle článků o byznysu, podnikání a inspiraci máme taky články o autech, restauracích či víně – a taky recepty. A to v sekci Forbes Life. Život je bohatý.
Ve většině kanceláří krabičkovým obědem s rybou nebo cibulkou mnoho radosti nezpůsobíte, ale na výlet (nebo pokud jste ochotni se s kolegy o jídlo dělit) či rychlou večeři, když se vám nechce vyvařovat, se tyhle sendviče bezvadně hodí. Pomazánku a vajíčka můžete připravit předem a pak už jen vše bleskově naservírovat.
Na dva sendviče potřebujete:
- 1 až 2 vejce
- 1 plechovka tuňákového steaku v oleji (80 g)
- 1 jarní cibulka
- 1 řapík celeru (lze vynechat)
- 100 g žervé nebo cream cheese
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl & pepř
- 4 plátky toustového chleba
- čerstvý polníček, špenát nebo rukola
Postup
- Vejce vložte do vroucí vody, 8 až 9 minut povařte, poté zchlaďte studenou a po chvíli oloupejte.
- Mezitím slijte tuňáka a vidličkou ho smíchejte s najemno nasekanou jarní cibulkou a celerem, čerstvým sýrem, hořčicí, citronem, trochou soli a pořádnou dávkou čerstvě mletého pepře. Ochutnejte a případně dochuťte.
- Pokud budete jíst sendviče hned, chleby opečte v toustovači. Na spodní dva krajíce položte jednu až dvě poloviny vajíčka, okolo něj rozetřete pomazánku, hojně obložte polníčkem a přiklopte druhým chlebem. Zabalte do pečicího papíru a na chvíli zatižte třeba prkénkem. Servírujte rozpůlené tak, aby vyniklo vařené vajíčko.