Wow! Forbes a recepty? Jak jde tohle dohromady, businessové médium a vaření? Takhle to jde dohromady. Život je bohatý, to je naše hlavní heslo. A víme, že naši čtenáři nejen prací a podnikání jsou živi. Mimo jiné – a to i díky změněným návykům kvůli covidu – rádi vaří. Takže, vedle článků o byznysu, podnikání a inspiraci máme taky články o autech, restauracích či víně – a taky recepty. A to v sekci ForbesLife. Život je bohatý.
Na perfektní pozdně letní jídlo máme přesně tři požadavky: aby bylo rychle hotové, dalo se do něj použít čerstvé sezonní ovoce nebo zelenina a samozřejmě, aby bylo dobré! Když se řekne ovocné knedlíky, dost možná si představíte prázdniny u babičky, která je z velké části trávila v kuchyni, ale naše verze knedlíků je z lehkého tvarohového těsta ze dvou ingrediencí a hotová opravdu během chvilky. Žádné čekání jako u kynutých a žádné roztékání těsta pod rukama jako u bramborových. Ale skvělá chuť (i must have vrstva másla a cukru) zůstává.
Na dvě klasické nebo čtyři dezertní porce potřebujete:
- 250 g tučného tvarohu v alobalu
- 100 g pšeničné krupičky
- 250 g ovoce (jahody, třešně, meruňky, borůvky, blumy…)
Dále:
Postup
- Tvaroh (pozor, kupte ten v alobalu, do vaničkového byste museli přidat mnohem více krupice) propracujte s krupicí na hladké těsto a – pokud máte čas – nechte ho asi patnáct minut odležet, aby se krupice nasákla.
- Mezitím omyjte, osušte a případně vypeckujte ovoce. Nejlepší jsou měkké zralé druhy jako jahody, meruňky nebo borůvky. Ovoce balte vždy do kousku těsta tak, aby nikde nevyčuhovalo.
- Vařte v osolené vroucí vodě ještě asi dvě minuty od momentu, kdy knedlíčky vyplavou na povrch.
- Podávejte přelité rozpuštěným máslem nebo kysanou smetanou a posypané moučkovým cukrem, mákem, ořechy, dalším tvarohem či na másle opraženou strouhankou.
Tip: Pokud chcete o fous nadýchanější těsto, k tvarohu přidejte jedno vejce a krupičky dejte asi 140 gramů.