Jestli jste i vy po několika týdnech v karanténě bez nápadu, co vařit dál, Forbes je v tom s vámi i pro vás. Oslovili jsme šéfkuchaře oblíbených a slavných podniků, jako je Field – michelinská restaurace Radka Kašpárka, Imperial nebo Next Door pod vedením Zdeňka Pohlreicha či Entrée Přemka Forejta, kreativní ředitelku restaurací Ambiente Janu Bilíkovou nebo letošní členku 30 pod 30, autorku kuchařky #Upgrade Kristínu Nemčkovou.
Ti všichni nám dali tipy na to, co si uvařit k obědu nebo k večeři. Každý den jeden recept.
Dnes vám už podruhé přinášíme recept od Zdeňka Pohlreicha, tentokrát na opravdovou rychlovku.
Tenké špagety s jednoduchou citronovou omáčkou
Dát si citron na těstoviny je neobvyklá myšlenka, ale funguje to úplně skvěle. Zní to sice nepravděpodobně, ale opak je pravdou. Zázrak nastane v momentě, kdy ochutnáte.
- 500 g tenkých špaget (tagliolini)
- 1 chemicky neošetřený citron
- 80 g studeného másla
- 1 hrst lístků bazalky
- 80 g parmazánu
- sůl a čerstvě mletý pepř
Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu akorát
na skus, tzv. al dente. Slijte je, ale 50 mililitrů vody ponechte a vlijte ji
do pánve.
Těstoviny odstavte, do pánve přidejte strouhanou kůru z poloviny citronu,
šťávu z celého citronu, přiveďte k varu, promíchejte a odstavte.
Vmíchejte do směsi kostičky studeného másla, zahustí ji a vznikne
hladká emulze.
Do pánve přidejte slité těstoviny, lístky bazalky nasekané na nudličky
a promíchejte s omáčkou. Podle chuti osolte.
Recept pochází z kuchařky Zdeňka Pohlreicha „Taková normální kuchařka“. Zdroj: Nakladatelství Sevruga