K zahrádkám a teplým letním měsícům patří grilování a tenhle sezonní drink, který po něm nese název, ho evokuje i pánvičkou, na níž ho barmani v pražském baru AnonymouS tematicky podávají. „Je osvěžující. V létě se lidé nechtějí dobít těžkými drinky,“ říká tamní šéfbarman Jaroslav Modlík.
„Grill“
- Doporučuje Jaroslav Modlík, šéfbarman pražského baru AnonymouS
Příprava:
4 cl Havana Club 7y.
2 cl Appleton V.X.
2 cl čerstvé limetové šťávy
1,5 cl domácího cukrového sirupu
2 barové lžíce domácího griliáše
Na ozdobu použijeme čerstvou mátu a sladký piškot politý domácím griliášem.
Kde můžete koktejl ochutnat: AnonymouS Bar, Michalská 12, Praha 1
Autor tipu: Jaroslav Modlík – V AnonymouS dělá šéfbarmana druhým rokem. K řemeslu se poprvé dostal před osmi lety ještě na střední škole. Osobně má v oblibě old-fashion drinky a dobře vytřepané daiquiri na ledu.
Fotografie: Bára Denigerová