„První a asi nejsilnější moment s ochutnávkou piva byl, když jsem jako malý kluk zajel s otcem do nejstaršího pivovaru na světě Weihenstephan, abych ochutnal pšeničné pivo. Vonělo po banánech a hřebíčku a na stole zářilo jako pochodeň,“ vzpomíná Adam Matuška. O několik let později se stal spolumajitelem a sládkem stejnojmenného minipivovaru Matuška, který vyhrává prestižní světové soutěže.
Se svým pivem Apollo Galaxy získal v Japonsku zlatou medaili a na prestižním Great American Beer Festival byl nejmladším degustátorem v jeho historii. V Praze si Matušku můžete objednat v michelinských restauracích Field a La Degustation nebo třeba v karlínském Krystal Bistru, kde se 9. září uskuteční Matuška Beer Fest s možností ochutnávky až 15 druhů piva a k tomu napárovaných pochoutek.
Poslechněte si další díl podcastu Forbes 30 pod 30, ve kterých vám postupně představujeme úspěšné lidi z letošního, už čtvrtého ročníku našeho výběru. Ten dnešní je o mladém sládkovi, který sní o vlastním podniku – restauraci v centru Prahy, kde se bude čepovat jeho pivo.
V plánu je taky ale výroba piva ve spolupráci s Lukášem Žďárským a Jakubem Zajícem z pražského Vnitrobloku, se kterými se sládek seznámil při setkání členů 30 pod 30.
Další ze série podcastů o mladých a úspěšných z výběru najdete zde.