Kdo se v poslední době pohyboval po Velké Británii, po Dubaji nebo Indii, tomu nemohly uniknout masivní kampaně, které nyní už v patnácti zemích spustil marketing jen pár měsíců staré kryptoměny s názvem Floki Inu.

Jde o přírůstek do plemene psích kryptoměn, o kterém je momentálně nejvíce slyšet. Psí kryptoměny mají počátek u legendárního dogecoinu (DOGE), ironické měny založené na internetovém memu, na jehož úspěchu později vybudovala svůj ohromující vzestup další psí kryptoměna.

Takové jsou občas nazývány pupcoin, což bychom mohli vynalézavě přebásnit jako štěcoin. Když nejhalasnější zastánce dogecoinu Elon Musk v druhé polovině června oznámil, že adoptuje štěně psa shiba-inu a to štěně se bude jmenovat Floki, nezaváhala kryptoměnová eskadra internetu ani na okamžik.

Na začátku září, když měl Musk živého Flokiho doma, už se vesele obchodovalo s novým tokenem s novým psíkem ve znaku: Floki Inu (FLOKI).

Tým, který stojí za jeho početím, ale nehodlá skončit u toho, že by jejich psík navěky pobíhal po louce kryptoměnového trhu a očurával tam patníky. Floki Inu, běžící na blockchainu Ethereum a síti Binance Smart Chain, získá prostoru mnohem víc.

Konkrétně celé vlastní metaverzum. Tedy jeden z virtuálních vesmírů, jaké dnes kromě Marka Zuckerberga staví bezpočet dalších subjektů. Dohromady se o tomto odvětví hovoří jako o budoucím trhu s možnou hodnotou mnoha bilionů dolarů.

Podle dat společnosti Macro Hive letos kryptoměny spojené s metaverzy nabyly na hodnotě o 37 tisíc procent – konkrétně jde o pětici coinů Axie Infinity, Decentraland, The Sandbox, Enjin Coin a GALA. Deník Business Insider nicméně dodává, že Flokimu se zatím tolik nedaří: jeho hodnota sice od štěněcích dní vystřelila astronomicky, ale oproti uplynulému měsíci je o více než padesát procent dole.

Metaverzum, které teď kolem Flokiho vzniká, by mělo být herním prostorem, v němž budou hráči moci soutěžit o nezaměnitelné tokeny čili NFT. A celé by se to mělo rozjet už v únoru příštího roku, což vysvětluje v úvodu zmíněnou obří globální kampaň.

Floki Inu se přitom nehodlá zastavit ani u vlastního herního metaverza, nazvaného Valhalla. Flokiho tým buduje rovněž vlastní trh NFT FlokiPlace, a navrch vzdělávací platformu s neodolatelným názvem Floki Inuverzity. Celé je to prostě náramná legrace… ale mohl by z toho být i seriózní byznys.