Forbes při sestavování výběru Top šéfkuchařů Česka bral v potaz celkovou chuť jídel, to, jak spolu použité suroviny hrají dohromady, i jak kvalitní jsou. Zároveň jsme sledovali konzistenci i servis, stejně tak nás – jako ostatně vždy ve Forbesu – zajímala osobnost daného šéfkuchaře.
Na názory jsme se ptali také samotných chefů, kterým se, vpravdě, konkurence mnohdy těžko hodnotí, ale i jsme s jejich pomocí sesbírali hodnotné příspěvky, jež nám pomohly dokreslit celkový obrázek.
Desítku těch momentálně nejlepších českých šéfkuchařů, seřazených dle abecedy, doplňuje deset jmen, která se dle nás vyplatí sledovat, neboť jejich kuchyně prochází pozoruhodným vývojem a aspirují být těmi nejlepšími. Součástí je rovněž výběr šéfkuchařů-byznysmenů, jež jsou jednou rukou možná ještě stále v kuchyni, ale druhou už hbitě a úspěšně řídí své provozy.
Podrobné informace o tom, proč jsme výběr šéfkuchařů vůbec poprvé sestavovali i proč se například do výběru nedostala žádná šéfkuchařka, najdete v článku ZDE.