Praha nedávno přivítala nového hráče na cateringové scéně. Společnost Dark Kitchen má vlastní dovoz i e-shop. V čele jejich kreativy stojí kuchař José Niño s praxí z michelinských restaurací. Dark Kitchen nabízí estetické a chuťově rozmanité kanapky, které mění pravidla občerstvení v Praze.
Profesionální přístup s kreativním nádechem
Dark Kitchen spadá pod skupinu Spojujeme, která na poli gastro a eventových služeb funguje již od roku 2013. V roce 2023 realizovala přes 300 eventů s vlastním cateringem v rámci svých podniků (Spojka Karlín, Spojka Events, Endorfin a Show Must Go On).
“Jako většina projektů pod hlavičkou Spojujeme, i myšlenka vytvořit Dark Kitchen vznikla z poptávky našich korporátních klientů. Hledali řešení v občerstvení typu finger food, a to s dovozem do kanceláří, ne pouze formou cateringu. Na trhu jsme takový produkt nenašli, a tak jsme se rozhodli uvést ho sami,” říká CEO skupiny Spojujeme, Věra Noviková.
„V každé krabici je většinou pětadvacet kusů kanapek po pěti druzích. Dbáme na to, aby do sebe chutě zapadly a ladilo to celé k sobě jak chuťově, tak vizuálně. Ne nadarmo se říká, že člověk jí očima. Kanapky si vytváříme od základu sami a používáme opravdu kvalitní suroviny, nejde o žádný polotovar,“ říká šéfkuchař Dark Kitchen, Filip Eichler.
Office catering bez nádobí a obsluhy
Společnost nabízí firmám v rámci B2B celoroční partnerství pro občerstvení například na firemní snídaně, kávové přestávky, pracovní obědy, důležité meetingy, výročí, ale i večírky a velké události.
Kanapky se z eko-designového obalu lehce vyndávají, a tak zákazník nemusí občerstvení překládat, ale může jej rovnu podávat z krabiček a ušetřit si tak čas s mytím nádobí.
Catering s vlastním showroomem na Vinohradech
Společnost poskytuje také catering s obsluhou pro různé akce. S více než tisíci metry čtverečních výrobní plochy může Dark Kitchen uspokojit potřeby firemních i soukromých klientů. Společnost má vlastní výrobní kuchyň, pekárnu i cukrárnu.
Navíc přináší inovativní přístup v cateringových službách – vlastní showroom na Vinohradech, který mají v plánu otevřít v tomto roce. Bude sloužit také jako bistro pro veřejnost. Výjimečná bude nabídka typu francouzského pečiva croissantů zvaných viennoiseries .