Joey Grassia (co-CEO), Alvin Salehi (co-CEO)
29 milionů USD
3 miliony USD
Andreessen Horowitz, Craft Ventures, M13
Startup Shef pomáhá domácím kuchařům prodávat jídlo zákazníkům, kteří by si jinak objednali jídlo s dovozem z restaurace. Rok poté, co se v roce 2018 potkali na summitu Forbesu pro úspěšné podnikatele pod třicet let, spojili Grassia se Salehem své síly a založili Shef. Hned zpočátku museli lobbovat za změnu státních i místních zákonů, které znemožňovaly kuchařům nabízet jídlo uvařené ve svých domovech. To se jim v mnoha případech povedlo, a tak teď společnost operuje v osmi amerických městech včetně San Franciska, New Yorku nebo Austinu. Za dobu svého fungování zprostředkoval Shef dovážku více než milionu jídel uvařených přistěhovalci, propuštěnými kuchaři a dalšími jim podobnými zájemci o přivýdělek. Zakladatelé nechtějí prozradit, s kolika kuchaři společnost v současnosti spolupracuje, nicméně na čekací listině je jich prý v současné době šestnáct tisíc. „Je to pro nás pro oba velmi osobní projekt,“ říká Salehi.