Maso
Ingredience
- 1,5 kg hovězího krku (vyzrálý)
- sůl
- pepř
- sušená cibule
- sušený česnek
- uzená paprika
- třtinový cukr
- mleté chilli
Postup přípravy
1. Koření smíchejte, nakořeňte jím pořádně maso a nechte ho v lednici alespoň 12 hodin namarinovat. Poté maso přendejte do gastronádoby a podlijte ideálně vodou s BBQ v poměru 1 : 1.
2. Maso zakryjte alobalem ve dvou vrstvách. Nastavte troubu na 100 °C a gastronádobu dejte do trouby na 12–13 hodin (ideálně přes noc).
3. Po upečení přendejte maso do druhé gastronádoby a výpek přelijte do hrnce a svařte na třetinu objemu. Maso po vychladnutí natrhejte a smíchejte s vychladlým svařeným výpekem.
Dip z modrého sýra
Ingredience
- 200 g zakysané smetany
- 1/4 svazku jarní cibulky
- šťáva z 1/2 citronu
- 70 g modrého sýra
- sůl
- pepř
- 2 lžíce dobré majonézy
- 1 stroužek česneku
Postup přípravy
1. Zakysanou smetanu dejte do nerezové misky. Postupně přidejte nasekanou jarní cibulku, šťávu z citronu, najemno nastrouhaný modrý sýr, majonézu, utřený stroužek česneku. Vše hezky pomalu spojte stěrkou a dochuťte solí a pepřem.
Malinovohořčičná aioli
Ingredience
- 200 g majonézy
- 1 lžíce hořčice
- 50 g malin
- 1 lžíce cukru
- šťáva z citronu
- voda
- 1 lžička medu
Postup přípravy
1. Maliny dejte do hrnce s trochou vody, cukrem a šťávou z citronu. Přiveďte k varu a chvíli povařte. Poté rozmixujte a přepasírujte přes jemný cedník, abyste se zbavili zrníček. Po vychladnutí přimíchejte do majonézy, přidejte med a hořčici. Vše promíchejte metličkou a máte hotovo.
Servis
Na grilu si opečte bulky. Na spodní část bulky dejte dip z modrého sýra, potom polníček, hezkou porci hovězího masa. Na vrchní část bulky naservírujte malinovohořčičnou aioli a přiklopte připravený burger.