Ingredience
- krajíc kváskového chleba
- 2 vajíčka
- sůl
- pepř
- 4 plátky Pražské šunky
- 30 g majonézy
- 6 g dijonské hořčice
- 2 lžičky hrubozrnné hořčice
- 1/2 kyselé okurky
- ředkvička dva svazky
- 6 ks červená cibule
- červený vinný ocet
- bílý vinný ocet
- pepř celý
- bobkový list
- cukr
- máslo
Postup přípravy
1. Napiklovanou ředkvičku a cibuli v hrnci smícháme 200 ml červeného a 200 ml bílého vinného octa, 400 ml vody, cca 20 kuliček pepře, 3 bobkové listy, lžíci cukru a soli.
2. Na mírném plameni necháme do rozpuštění soli a cukru. Mezitím si nakrájíme ředkvičku s cibulí na požadovanou velikost, naplníme do skleněné lahve společně s bobkovým listem a zalijeme rozvarem. Po vychladnutí skladujeme v lednici.
3. Chleba ponoříme do rozšlehaných vajec, které si předtím ochutíme solí a pepřem. Pánev nebo gril pomažeme dostatečně máslem. Chléb opečeme z obou stran do zhnědnutí. Přendáme na talí
4. V misce rozmícháme majonézu s dijonskou hořčicí a rozetřeme rovnoměrně na chléb.
5. Následuje Pražská šunka, okurka nakrájená na kolečka, nakládaná zelenina, hrubozrnná hořčice a dozdobíme navrch mikrogreens.