2 porce
Ingredience
- 400 g hovězí svíčkové
- 30 g špeku
- 2 l slepičího vývaru
- 1 polévková lžíce dijonské hořčice
- 100 ml smetany
- 1 svazek čerstvé majoránky
- 4 menší nové brambory
- 2 menší jarní cibule
- 50 g lišek
- přepuštěné máslo
- sůl
- cukr
- pepř
- vinný ocet
- voda
Postup přípravy
1. Filet z hovězí svíčkové osolte a opepřete. Pozvolna opékejte na přepuštěném másle cca 10 minut.
Sundejte z pánve, maso přelijte máslem a nechte 10 minut odpočinout.
2. Do kastrůlku dejte slepičí vývar a svařte na pětinu objemu. Ve druhém kastrůlku pozvolna zahřejte špek, zalijte svařeným slepičím vývarem, přidejte hořčici, smetanu a stonky majoránky. Povařte cca 3 minuty. Pak vložte očištěné lišky a znovu povařte cca 5 minut. Vyndejte stonky majoránky, omáčku zakápněte pár kapkami vinného octa, dále už nevařte.
3. Očištěné nové brambory uvařte v osolené vodě. Následně opečte na přepuštěném másle.
4. V kastrůlku smíchejte vodu s vinným octem v poměru 2 : 1, přidejte cukr (na 0,3 l tekutiny 2 polévkové lžíce). Provařte a vložte připravené oloupané cibule. Stáhněte z plotny, nechte vychladnout a uložte do lednice minimálně na 12 hodin (ideální jsou 3 dny).
5. Nakonec přidejte pár lístků majoránky.