Ingredience
- 150 g moučkového cukru
- 150 g ořechové mouky
- 55 g čerstvého bílku (1)
- 40 g vody
- 150 g cukru krupice
- 55 g čerstvého bílku (2)
Postup přípravy
1. Ořechovou mouku smíchejte s moučkovým cukrem. Přidejte bílek (1) a vytvořte marcipán.
2. Bílky (2) dejte do robotu a začněte šlehat na střední rychlosti, mezitím v rendlíku svařte vodu a cukr krupice.
3. Cukrový sirup nahřeje na 118 °C a vlijte k vyšlehaným bílkům. Šlehejte, dokud bílkový sníh nezíská pevnou, ale stále flexibilní texturu (teplota zhruba 40–42 °C).
4. Do ořechového marcipánu zamíchejte ve dvou fázích vyšlehaný bílkový sníh a míchejte těsto do konzistence lávy.
5. Těsto ihned nastříkejte na pečicí podložku a nechte zaschnout, dokud se nebude lepit k prstům.
6. Pečte při 140 °C zhruba 25 minut a před konzumací nechte zchladit na plechu.