Ingredience
- vývar
- vařená jasmínová rýže
- mleté vepřové maso
- vajíčko vařené dvě minuty
- citronová tráva
- zázvor
- smažená cibule
- česnek
- koriandr
- rybí omáčka
- sójová omáčka
- zelená cibulka
- bílý pepř
Postup přípravy
1. Do vývaru přidejte posekanou citronovou trávu, omyté koriandrové stonky, bílý pepř, rybí a sójovou omáčku a přiveďte k varu.
2. Mezitím si nasekejte česnek a společně s pepřem a rybí omáčkou přidejte k masu.
Vytvarujte kuličky a vložte do vývaru. Jakmile je maso uvařené, přidejte rýži a vařte dle potřeby. Správně by měla být více rozvařená, až do kašovita.
3. Na oleji si osmažte plátky česneku, uvařte vajíčko, na tenké nudličky pokrájejte zázvor.
4. Do misky nandejte polévku a nazdobte zbylými ingrediencemi, tedy vajíčkem, smaženou a jarní cibulí, koriandrem, zázvorem, smaženým česnekem, bílým pepřem, a kdo může, tak chilli.