Vietnamská kapří polévka bún cá je jedním z mých nejoblíbenějších jídel. Pokud jste při svých toulkách tržnicí tento vynikající pokrm dosud neochutnali, dejte mu šanci.
Zdánlivě nenápadné bistro je zde vyhlášené, bývá tu plno až do posledního místa. Čekání ale stojí za to. Za pultem můžete pozorovat Vietnamce, jak s lehkostí a svižným tempem porcují jednoho kapra za druhým.
Silný rybí vývar mírně nakyslé chuti se podává s rýžovými nudlemi, kouskem chilli papričky, citronu a nakrájeným ledovým salátem. Doporučuji také přiobjednat smažené tyčinky z langošového těsta quẩy, které se namáčejí do vývaru.
To povznese celý kulinářský zážitek. V české kuchyni se dají přirovnat k rohlíku, který se jí ke guláši. Vietnamci pečivo quẩy jedí k phở či právě k bún cá.
Cena za porci je kolem 200 korun i s nápojem.