- Jedná se o průměr tržeb a zisku EBITDA za poslední tři roky.
Třicet let dodává technologie i náčiní pro obor zpracování masa a gastronomie – od malých řeznictví po masokombináty a od bufetů přes restaurace až po jídelny.
Po zesnulém Josefu Kužniarovi, který firmu v roce 1991 zakládal s Jiřím Lukáškem, podnik převzali Petr a Pavel Kužniarovi (Josefovi synové) a Pavlína Dluhošová (Jiřího dcera). Do chodu společnosti se zapojují také Petrův syn Martin, Pavlův syn Jiří a Pavlova manželka Vladimíra.
Obě rodiny si vzájemnou spolupráci pochvalují. „Když ve firmě pokračuje někdo z rodiny, je to skvělý pocit a zadostiučení. Obzvláště pokud to ti lidé dělají rádi a není to z donucení,“ říká Petr Kužniar.
V roce 2020 se podnik se sídlem v pražských Hrdlořezech poprvé za svou historii dostal do červených čísel, zejména důsledkem nepříznivé situace v gastronomii. Poté se vrátil k zisku. I v ekonomicky složitých časech společnost pokračuje v investicích.