Wow! Forbes a recepty? Jak jde tohle dohromady, byznysové médium a vaření? Takhle to jde dohromady. Život je bohatý, to je naše hlavní heslo. A víme, že naši čtenáři nejen prací a podnikáním jsou živi. Mimo jiné – a to i díky změněným návykům kvůli covidu – rádi vaří. Takže vedle článků o byznysu, podnikání a inspiraci máme taky články o autech, restauracích či víně – a taky recepty. A to v sekci Forbes Life. Život je bohatý.
Pro někoho jen laciný pokrm, který vaří rodiče bez fantazie či prostředků, pro mnohé však chuť, co už první lžičkou vrací do dětství. Krupicová kaše je srdcovka, a to nejen moje – v poslední době ji s různými obměnami najdete i na lístcích vyhlášených podniků, takže se za tento sladký stroj času nemusíte nikterak stydět.
Aby byla kaše opravdu hedvábně jemná, stačí dodržet naprosto jednoduchý postup, kde je zásadní řádné namočení krupičky. To zaručí hebkou strukturu kaše i podstatně kratší dobu vaření. A pak už jen zbývá rozhodnout, kolik másla je moc (pokud něco takového jako „moc másla“ vůbec existuje?!) a jestli skořici, nebo kakao (vždycky kakao!).
Nejlepší krupicová kaše
Na 2 porce potřebujete:
- 600 ml plnotučného mléka
- 60 g dětské krupičky
- Špetku soli
Dále:
- 4 až 6 lžic rozpuštěného másla
- Holandské kakao nebo skořice
- Moučkový cukr
- čerstvé či zavařené ovoce
Postup
- Zásadní krok pro tu nejjemnější krupicovou kaši je včasné namočení krupičky do mléka, a to minimálně na hodinu, ale ještě lépe den předem. Jednoduše ji v rendlíku zalijte mlékem a nechte do druhého v lednici.
- Druhý den přidejte špetku soli, za častého míchání přiveďte pozvolna k varu a na mírném ohni pak minimálně 5 minut za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Pokud jste namáčeli jen hodinu, počítejte spíše s 10 minutami.
- Plnotučné mléko je samo o sobě nasládlé, ale trochu cukru (i másla) můžete samozřejmě vmíchat také rovnou do kaše.
- Kaši rozdělte na hlubší talíře nebo široké mělké misky, přelijte rozpuštěným máslem a poprašte kakaem či skořicí. Pro lepší (ale méně autentický) pocit můžete ještě obložit čerstvým ovocem.