Vše začalo skromně, když maminka Oli v Ostravě připravila tiramisu, po kterém se jen zaprášilo. Dnes její dcera Tereza Janíková Gondková stojí spolu s bratrem v čele úspěšné cukrářské firmy Ollies, která má několik poboček, mezi které patří luxusní butikový koncept v pražské Masaryčce.
Cesta na vrchol ale nebyla jen sladká. Po předání nové generaci byl růst firmy přímo raketový. Ale netrvalo to dlouho a nastaly komplikace.
„Pro mě to bylo těžké období, protože jsem byla na mateřské a zároveň řešila jednu z největších expanzí ve firmě. K tomu se nám v rodině objevily neshody, což to všechno ještě více komplikovalo,“ popisuje Janíková Gondková nelehkou situaci.
V tu chvíli do hry vstoupil zkušený manager Jan Kodytek. „Když rostete hodně rychle, musíte hlídat nejenom lidi, procesy, ale také finance a na tom byla potřeba pracovat,“ popisuje prokurista ze společnosti JPF Czech, která pomáhá firmám zvládnout náročné fáze růstu nebo krize.
„Pokud si majitel firmy uvědomí, že něco potřebuje, a je ochoten se otevřít změnám a novým perspektivám, může to být krásná příležitost. Pro nás je to příklad toho, jak dobře může fungovat spolupráce, když obě strany vědí, co od sebe očekávají,“ říká specialista na interim management Kodytek.
Jaký je recept na úspěch? Tereza Janíková Gondková z Ollies a Jan Kodytek z JPF Czech v podcastu společně nadzvedli pokličku cukrářského byznysu a ukázali, jak spojení rodinné firmy a odborníků na management dokáže přetvořit náročné momenty ve sladkou odměnu byznysového úspěchu.