Novým majitelem ostravské společnosti Vítkovice Heavy Machinery, dříve jedné z vlajkových lodí upadajícího miliardového impéria Jana Světlíka, se stane společnost Skatlop. Podnik v insolvenci získala ve veřejné dražbě, když nabídla nejvyšší cenu. Zaplatí za něj přes 1,2 miliardy korun.

Dnes o tom v písemném prohlášení informoval insolvenční správce Lukáš Zrůst. S výsledkem dražby podle něj už vyjádřil souhlas věřitelský výbor i zajištění věřitelé, a prodeji tak již nic nebrání.

„Neplánujeme pokračovat ve stávajícím výrobním programu VHM, který se v současné době bohužel ukazuje jako nerentabilní. Akvizici vnímáme jako zajímavou příležitost a rádi bychom využili potenciál této průmyslové lokality v centru Ostravy k její revitalizaci a dalšímu rozvoji,“ uvedl mluvčí společnosti Skatlop Ondřej Hubatka.

Skatlop vlastní olomoucký podnikatel Ing. Karel Hubáček. Ten se mimo jiné se v současnosti zaměřuje, ve spolupráci se společností Accolade, na investiční příležitosti v oblasti průmyslových parků a areálů. Dlouhodobě spolupracuje rovněž se skupinou Creditas, vlastněné Pavlu Hubáčkovi, který je jeho bratrancem.