Možná jste na tom stejně jako my, možná jste na tom lépe. Možná nesedíte každý večer lehce bezradně před televizí a frustrovaně nepřepínáte z Netflixu na HBO a z videotéky na videotéku, abyste našli ten správný film na večer.

Pro případ, že byste byli přece jen ve stejné skupině, máme pro vás něco, co ušetří čas – tip na film na dnešní večer. Nečekejte rozvitá doporučení filmových kritiků, ale ryze osobní tipy od členů redakce Forbes.cz.

Další trojici filmů, tentokrát animovaných na večer s dětmi, si pro vás připravila redaktorka Michaela Židlický.

Tintinova dobrodružství

(HBO GO, 103 minut, 2011)

https://www.youtube.com/watch?v=xz3j8gKRUTg&ab_channel=FRESHMovieTrailers

Famózní a kultovní postava francouzského reportéra Tintina, tentokrát v režii Stevena Spielberga, vás nenechá v klidu po celou dobu filmu, ve kterém nechybí sourozenecká dvojka nešikovných detektivů Kadlece a Tkadlece ani věčně opilý kapitán Haddock.

Zvídavý Tintin a jeho psík Filuta společně narazí na model lodi, který v sobě ukrývá tajemství. Díky němu jsou oba nevědomky vtaženi do samého středu několik set let staré záhady, z níž se rozvine parádní detektivka, podpořená bravurní animací. Tintin je skvělý film pro celou rodinu plný atmosféry a napětí a věřte, že pokud k němu dětem nakrájíte čtyři, šest nebo osm mrkví, schroupou všechny bez mrknutí oka.

Addamsova rodina

(HBO GO, 83 minut, 2019)

Připravte si prsty na luskání! Ikonická Addamsova rodina není v novém animovaném zpracování pro děti vůbec špatná a navíc sází i pár solidně vtipných hlášek (Třeba tahle: „Oh, kůň propíchnutým kopím! Jak milé!“ – Budiž navždy reakcí na sponku s jednorožcem).

Členové bizarní a výstřední rodinky se tentokrát budou snažit všem dokázat, že dobří sousedé jsou pro své okolí k nezaplacení, což pohltí vás i vaše děti, které mají díky Addamsovým tradičně možnost nahlédnout na svět z trochu jiného úhlu pohledu.

Úžasňákovi

(HBO GO, 111 minut, 2004)

Trochu starší, ale stále překvapivě zábavný animák plný důvtipného scénáře o rodince superhrdinů se superschopnostmi jako nadlidská síla, elasticita, rychlost nebo mizení.

Úžasňákovi jsou nuceni žít v ilegalitě a tajit svoje nadání, nicméně jim to nedá a řeší, jak z toho ven, aby nemuseli popírat sami sebe. Příběh postavený na boji se zlem, kde ale nechybí humor, kterému jednoznačně kraluje návrhářka Edna a její odzbrojující komentáře, si s klidem pustíte opakovaně.