Krásné ráno!

Hladiny řek pomalu klesají a i když na některých místech stále zůstává stav ohrožení, přesto už lze snad říci, že naše země má to nejhorší za sebou. Optimismus do dalších dní by mohlo nalít i slunce, které vystřídalo uplakanou oblohu. Tak ať svítí a hřeje.


Máte 1 minutu?

Tohle umí Češi. Neštěstí dokáže lidi spojit. A český národ obzvláště. Solidarita s těmi, které postihly ničivé povodně, je obrovská. Peníze na humanitární sbírky posílají jednotlivci, ale přidávají se i ti nejbohatší. Třeba skupina PPF Renáty Kellnerové.

Tohle umí technologie. Toužíte nahlédnout dovnitř lidského mozku? Na oběžnou dráhu? Nebo zažít, jak umělá inteligence mění svět? Není nic snazšího než dorazit do Cubex Centra v Praze, kde proběhne další skvělý Forbes Next Big Thing. Už dnes!

Tohle umí AI. Mluví se o ní neustále. Je jak divoká kočka, kterou je třeba zkrotit. Tedy alespoň podle Marka Rabena, technologického ředitele německé společnosti SAP. A o kom že je řeč? Přece o inteligenci. Té umělé!



Máte 5 minut?

Ochrana na síti. Naší země se tato zpráva sice ještě netýká, ale i tak je to první vlaštovka, jak alespoň částečně ochránit děti na sítích. Meta Platforms totiž automaticky nastaví účty teenagerů v USA, Británii, Kanadě a v Austrálii jako soukromé. A zavede i noční režim. To bude u ratolestí radosti!

Spojení na síti. Tyhle námluvy zřejmě zkomplikují snahy ukončit TikTok ve Spojených státech. Čínský gigant se hodlá zaplést s Amazonem a posílit své rostoucí e-commerce podnikání. Za to nechá Amazon proniknout do sociálních sítí. Co z toho vznikne?

Atentát, co nevyšel. Ale možná se bude hodit. Druhý pokus zneškodnit Donalda Trumpa ho po pro něj nepříliš vydařené debatě s Kamalou Harris zase trochu popostrčí do popředí. Nejen to si myslí politolog a amerikanista Kryštof Kozák.

Tip Forbes Espressa: Začíná speciál Future Mindset. Jeho prvním hostem je Alan Pock, zakladatel a CEO investiční platformy Investown. Ta zjednodušuje investice do nemovitostí a zpřístupnit je chce široké veřejnosti.


Máte 10 minut?

108 dní. To není název nového filmu, ale výsledek, za který lze objet celou zeměkouli. Na kole. A dokázala to žena – Lael Wilcox. Nejenže tím přepsala světový rekord, ale ještě se o své zážitky podělila s redaktorkou českého Forbesu.

Kluci z Hanspaulky. Milan Cais a Mardoša spolu stojí na jevišti už od roku 1988. Získávají ceny, vyprodávají sály a nedávno o nich vznikl i dokument. Proč se Tata Bojs nikdy nestali českými Backstreet Boys? Poslouchejte!

Za designem. Pojďte s námi na letošní Designblok. Jeho 26. ročník začíná za pár týdnů a téma je svěží, krásné a zázračné. Mládí! A my poradíme, na co se v něm nechat zlákat.

Hodně sil do dalších dní!

Jana, Forbes