Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, Colours of Ostrava nebo Designblok. Karel Komárek prostřednictvím rodinné nadace vstupuje do Rockaway Arts zastřešující známé kulturní akce v Česku. Akcionářským vstupem se pro působení samotných festivalů nic nemění.

Jakub Havrlant i Karel Komárek spolupracují na několika byznysových projektech už delší dobu. Rozšířit spolupráci se rozhodli na základě společných zkušeností a zájmu o kulturní projekty.

„Vybíráme si kulturní projekty, které nám rezonují, a ty podporujeme dlouhodobě. Je radost vidět, jak se například festivaly v průběhu let rozrůstají,“ říká Karel Komárek, který je podle našeho žebříčku Forbes třetím nejbohatším Čechem.

Nadace Karel Komárek Family Foundation je v oblasti kultury aktivní i na mezinárodní scéně, čtyři roky například předsedala mezinárodnímu výboru pro umění amerického Kennedy Centra, jež také dlouhodobě podporují.

Za řízení a organizaci jednotlivých festivalů je nadále zodpovědná Rockaway Arts. Pro samotné pořádání akcí se tak pondělním vstupem nic nemění.