„Na Česku oceňuji bezpečí a svobodu,“ říká Jan Strach, pětadvacetiletý režisér a člen loňského výběru časopisu Forbes 30 pod 30. „Co se obyvatel týče, obdivuji naši lenost a umění nepracovat,“ dodává s ironií v hlase tvůrce, který se proslavil zejména režií hudebních videoklipů. 

Jejich produkci se talentovaný Strach věnuje už od školních let, a za poslední dekádu tak spolupracoval s největšími jmény tuzemské rapové a popové scény, od Rytmuse přes Lucii Bílou až po Jana Bendiga. V jeho produkční společnosti Beze Strachu vznikly také televizní a internetové reklamy velkých firem, jako jsou Coca-Cola nebo Jaguar.

„Od mládí mě pronásleduje potřeba diverzifikovat. Zprvu to byly záliby, později zaměstnavatelé a klienti a nyní vlastní byznysové aktivity,“ uvedl v rámci výběru 30 pod 30 rodák z Ústí nad Labem, který dnes spoluvlastní také online magazín pro mladé The Mag, zaměřující se na rap, módu, tenisky a sport. 

info Foto Forbes Česko

Médium, které na tuzemském trhu působí už devátým rokem, se profiluje jako nejrelevantnější magazín pro generaci Z. Strach, jenž do této generace sám spadá, převzal projekt spolu s Petrem Žižkou a stávajícím spolumajitelem Richardem Blahou v roce 2022. 

Mladého režiséra a producenta na Česku nejvíc trápí aktuální podoba školství. „Podle mého názoru Česko může být lepší, jestliže bude kolektivnější a sociálně vzdělanější,“ myslí si Strach. 

S Janem Strachem i dalšími inspirativními jmény z řad byznysu, vědy i veřejné správy budeme o budoucnosti naší země diskutovat na konferenci Lepší Česko, která se koná 17. října 2024 v prostorách Císařských lázní v Karlových Varech. 

Buďte s námi u toho! Svoji vstupenku si můžete koupit TADY

info Foto Forbes Česko