Každá je jiná, ale něco mají přece jen společné. Jsou jedinečné, luxusní a hlavně na prodej. Seznamte se se třemi opravdu unikátními nemovitostmi z nabídky realitní kanceláře hanousek & partneři, kterými vás provede Jiří Hanousek. 

Funkcionalistický skvost v Brně

Najít v dnešní době pozemek, na kterém budete mít absolutní soukromí, je ve velkých městech prakticky nemožné. Obzvlášť pak poblíž centra.

V Brně se právě rýsuje unikátní příležitost v podobě funkcionalistické vily se zahradou o velikosti menšího parku, která nesousedí s nikým jiným než slavnou vilou Tugendhat. Ale to zdaleka není jediný důvod, proč by vás vila měla zajímat.

Ve čtyřech patrech nabízí 776 m2 užitné plochy a spoustu možností, jak je využít. Nadstandardní rodinné či vícegenerační bydlení, boutique hotel, restaurace s kavárnou, luxusní apartmány, reprezentativní kanceláře… Fantazii se zkrátka meze nekladou. 

Vila v průběhu let samozřejmě prošla modernizací. I přesto si ale zachovala původní funkcionalistické prvky. Příznivci dobové architektury ocení mramorové schodiště, zkosený travertinový vstup nebo kastlová okna s benátskými žaluziemi. 

Největším tahákem je samotný pozemek o rozloze 2425 m², který kromě vily Tugendhat sousedí pouze se zahradou Arnoldovy vily a s parkem vily Löw-Beer. Zahrada je navíc kolem dokola obklopena vzrostlými dřevinami. Ranní kávu si proto vychutnáte v absolutním klidu i soukromí.

Díky vyvýšené poloze vily budete mít z jejích dvou vrchních teras jihomoravskou metropoli jako na dlani. A výhled na Špilberk, Petrov a okolní vily se vám, vašim hostům nebo obchodním partnerům jen tak neokouká. 

Bydlení s nádechem exotiky

Pokud by se vám zamlouvalo bydlení „jako na zámku“, neměla by vám utéct pohádková Porkertova vila. Tahle jedinečná stavba se nachází v podhůří Orlických hor, ve Skuhrově nad Bělou a její nový majitel si kromě nádherné budovy a obrovského pozemku koupí také pořádný kus historie. A hlavně potenciálu. 

Výstavba Porkertovy vily byla zahájena v roce 1931 a za svůj jedinečný vzhled vděčí českému průmyslníkovi Vilému Porkertu mladšímu. Ten se při jedné ze svých mnoha cest do zámoří inspiroval stavbou s maurskými prvky v americkém časopise a po návratu domů pověřil architekta Otu Ployera její realizací na rodinném pozemku o rozloze skoro 1,2 hektaru.

Vila si od zestátnění v roce 1949 prošla ledasčím, ale díky citlivé rekonstrukci, kterou podnikl současný majitel v roce 2007, se jí vrátila její původní historická podoba.

Na ploše 658 m2 se tak dnes nachází devět ložnic, šest koupelen, kuchyně s jídelnou, knihovna a skvostný obývák, ve kterém se budou všechny cocktail party, bankety a soirée pořádat samy. A na pokerové večery je tu samozřejmě pánský salonek. 

Jedinečné historické budovy se často využívají nejen k soukromému bydlení, ale také k nejrůznějším podnikatelským záměrům. Porkertova vila je toho ostatně důkazem. V minulosti tu fungovaly kanceláře, ordinace lékaře a posledních několik let také penzion.

Na seznam možností využití pak můžeme vzhledem k malebnému okolí přidat i stylový hotel, wellness resort nebo chateau s konferenčními a banketovými prostory či luxusní senior house.

Luxus za branami Českého Švýcarska

Za řekou Kamenicí tyčí se hotel… A ne jen tak ledajaký. Hotel Hawel je splněným snem každého milovníka opulence, přepychu a zajímavých obchodních příležitostí. Nachází se totiž přímo na okraji národního parku České Švýcarsko, kterým ročně projdou statisíce turistů mířících za přírodními krásami. 

Hotel Hawel je nepochybně tím nejluxusnějším ubytováním, které v Hřensku najdete. Ložnice s mahagonovým nábytkem a stylovými tapetami, italská dlažba v koupelnách, červené koberce a exotické teakové dřevo v restauraci, reprodukce starých mistrů všude, kam se podíváte.

Hotel čeká jen na to, až nový majitel otočí klíčem a vpustí dovnitř hosty toužící po zážitkovém ubytování. A že o ně nebude mít nouzi.

Magická krajina národního parku rozkládající se na březích Labe je právem jedním z nejoblíbenějších koutů Česka. A každoročně přivítá mnoho turistů z celé Evropy. Kdo nezažil prázdniny v Českosaském Švýcarsku, měl by si sbalit pohorky a vyrazit.

Skalní města, romantické soutěsky, mohutné kaňony, divoké rokle a hučící vodopády vás totiž naprosto okouzlí. 

Hlavní sezóna tu většinou trvá od dubna až do listopadu, kdy jsou v provozu všechny turistické atrakce a stezky. Ale ani v zimě to tady nespí. Zimní dovolené v Hřensku nesmí chybět lyžovačka nebo běžecká túra, výlet za ledopády anebo… posezení u svařáku v pohádkovém interiéru restaurace hotelu Hawel. 

Tak co, vybrali byste si? Více informací a další krásné nemovitosti hledající nové majitele najdete na webu hanousek & partneři.