Kde byly bary, jsou plechovky. Kde byly restaurace, je vaření, a kde byly diskotéky, je domácí audio. Z dekantování vína je událost dne. A víte co? Už mi to ani nevadí.

#1 Večer začíná samozřejmě nákupem. Čerstvá pasta, kvalitní vejce, Pecorino Romano (zralejší funguje lépe) a hlavně guanciale. Neplácejte se tam s pancettou, nedejbůh s nějakou slaninou z Poličky, děláte si přece hezký večer! Nejlepší guanciale mají, ostatně jako většinu surovin, ve Wine Foodu. Kdybyste chtěli postoupit do úrovně šampionů a mít ze sebe opravdu radost, nadrťte si v hmoždíři kampotský pepř. Carbonara vašeho života!

#2 Člověk musí dozrát, aby docenil takovou věc, jakou je talíř.
Respektive buď dozrát, nebo prožít rok sám doma v zavřené zemi. Pak se totiž dětsky raduje z ručně dělaného keramického talíře z dílny rodinné burgundské firmy Emile Henry. Věřte mi – těžko budete chtít jíst z něčeho jiného. A ta paleta barev! Prodává například pottenpannen.cz.

#3 Večerní vaření je obřad a na obřad je třeba přijít patřičně obřadně naladěn. Na tu správnou vlnu vás dostane vyhlášený pražský bar Public Interest, který před pár měsíci jako z nouze ctnost začal vyrábět míchané drinky v plechovkách. Dnes je z toho hit. Poctivé plechovky, ke kterým dostanete kvalitní led i případné další ingredience, lze objednávat například přes Wolt. Nejlepší je samozřejmě old fashioned doplněný famózním pitím Žufánek Mule.

Forbes Digital Premium