Kde byly bary, jsou plechovky. Kde byly restaurace, je vaření, a kde byly diskotéky, je domácí audio. Z dekantování vína je událost dne. A víte co? Už mi to ani nevadí.
#1 Večer začíná samozřejmě nákupem. Čerstvá pasta, kvalitní vejce, Pecorino Romano (zralejší funguje lépe) a hlavně guanciale. Neplácejte se tam s pancettou, nedejbůh s nějakou slaninou z Poličky, děláte si přece hezký večer! Nejlepší guanciale mají, ostatně jako většinu surovin, ve Wine Foodu. Kdybyste chtěli postoupit do úrovně šampionů a mít ze sebe opravdu radost, nadrťte si v hmoždíři kampotský pepř. Carbonara vašeho života!
#2 Člověk musí dozrát, aby docenil takovou věc, jakou je talíř.
Respektive buď dozrát, nebo prožít rok sám doma v zavřené zemi. Pak se totiž dětsky raduje z ručně dělaného keramického talíře z dílny rodinné burgundské firmy Emile Henry. Věřte mi – těžko budete chtít jíst z něčeho jiného. A ta paleta barev! Prodává například pottenpannen.cz.
#3 Večerní vaření je obřad a na obřad je třeba přijít patřičně obřadně naladěn. Na tu správnou vlnu vás dostane vyhlášený pražský bar Public Interest, který před pár měsíci jako z nouze ctnost začal vyrábět míchané drinky v plechovkách. Dnes je z toho hit. Poctivé plechovky, ke kterým dostanete kvalitní led i případné další ingredience, lze objednávat například přes Wolt. Nejlepší je samozřejmě old fashioned doplněný famózním pitím Žufánek Mule.
Forbes Digital Premium
23. 5. 20214 min
Zdravko Krstanov
šéfredaktor Forbes.cz
Zajímá ho, jak přemýšlejí ti, kteří se dostanou od nuly k jedničce. Sleduje startupovou scénu, akciové trhy a nejbohatší Čechy. Je autorem podcastu Funny Money a rozhovorů se špičkami českého byznysu, jako jsou třeba Daniel Křetínský, Marek Dospiva či Michal Strnad. Online verzi českého Forbes vede od roku 2022.