Tohle není typický michelinský šéfkuchař. Je to filozof. Radikál. Zaříkávač surovin. Jeho restaurace najdete po celém světě a posledních několik týdnů také v Praze. Můžete si být jisti, že to, co vám Eyal Shani naservíruje, bude revoluce.

V interiéru podniku Seven North, který svou zdobností odkazuje ke vznešené Belle époque, stojí vysoký šedovlasý muž, namáčí chřest do bílé omáčky a dává ho lidem přímo před obličej. „Kousněte si,“ vybízí přítomné hosty. Nevypadá, že si dělá legraci, a tak ho následují. Celebrity, influenceři, jeden za druhým.

Někdo se uchichtává, jiný rudne rozpaky, další si proces vychutnává. „Ale tohle není žádné food porno,“ odežene moje námitky Eyal Shani. „To je jen způsob, jak narušit dekorum,“ zasměje se. Upjatost není nic pro něj, radikálně upřímného člověka, jak se nazývá. Jeho vizi musíte přijmout, nebo z podniku odejít.

V článku ještě zazní:
  • Proč Eyal Shani razí filozofii, že „nakrmit nestačí“?
  • Jak se úspěšný šéfkuchař dostal k vaření?
  • A proč jsou pro něj nejdůležitější spokojení zaměstnanci?
Forbes Digital Premium