Restaurace Story na dohled od slavného londýnského mostu Tower bridge jako by Čechy přitahovala. Do světa michelinské gastronomie tu vplula kuchařka Kristína Nemčková. Tehdy byly na podniku hvězdy dvě. Další čech Tomáš Ngoc teď bojuje o třetí.

Podniků s jednou michelinskou hvězdou je v Londýně padesát osm, se dvěma třináct a maximální možný počet, tedy tři hvězdy, jich má jen šest. Tomáš Ngoc, moravský rodák, který v Kroměříži vystudoval hotelovou školu, chce, aby Story bylo sedmým.

Vliv na to má obrovský, ačkoli to, co hosté dostanou na talíři, není výsledek jeho práce. I když… Ale k tomu se ještě dostaneme. Tomáš je manažerem restaurace, což znamená, že řídí desetičlenný personál, který má tisíc a jeden úkol.

Co se v článku ještě dočtete?
  • Kdo je další Čech v londýnské restauraci, kde vařila Kristina Nemčková.
  • Jak zpříjemnit večer v podniku, kde menu stojí 10 tisíc korun.
  • Co musí ovládat číšník z dvoumichelinské restaurace.
Forbes Digital Premium