skip to main content
Forbes Podcast

Jak má chutnat pravá čokoláda? Složení nesmí připomínat telefonní seznam, říká zakladatelka oceňované značky

Jak má chutnat pravá čokoláda? Složení nesmí připomínat telefonní seznam, říká zakladatelka oceňované značky

Reklama

Pravá čokoláda by měla obsahovat nejvýše čtyři složky, z toho největší podíl mají mít kakaové boby. To je pravidlo, kterým se řídí Michaela Dohnálková, která vyrábí už pět let lahodný produkt pod značkou Míšina čokoláda. Kakaové boby dováží z různých koutů světa, třeba z Tanzanie, Vietnamu nebo z Ghany.

Měsíčně vyrobí mezi dvěma až třemi tisíci tabulkami čokolády a jejímu byznysu se daří. Jen od loňského roku se rozrostl o čtyřicet procent. A její čokolády jsou ceněné i v zahraničí. Například speciální edice Sametová získala nejvyšší ocenění – tři hvězdičky v prestižní soutěži Great Taste Awards.

Reklama

Jak dlouho se kvalitní čokoláda vyrábí, co v ní nesmí chybět a jakými procesy projde, než se dostane až na pulty vybraných obchodů, to je jen část otázek, na které odpoví další díl Forbes Byznys podcastu.

Reklama
Reklama