Pravá čokoláda by měla obsahovat nejvýše čtyři složky, z toho největší podíl mají mít kakaové boby. To je pravidlo, kterým se řídí Michaela Dohnálková, která vyrábí už pět let lahodný produkt pod značkou Míšina čokoláda. Kakaové boby dováží z různých koutů světa, třeba z Tanzanie, Vietnamu nebo z Ghany.
Měsíčně vyrobí mezi dvěma až třemi tisíci tabulkami čokolády a jejímu byznysu se daří. Jen od loňského roku se rozrostl o čtyřicet procent. A její čokolády jsou ceněné i v zahraničí. Například speciální edice Sametová získala nejvyšší ocenění – tři hvězdičky v prestižní soutěži Great Taste Awards.
Jak dlouho se kvalitní čokoláda vyrábí, co v ní nesmí chybět a jakými procesy projde, než se dostane až na pulty vybraných obchodů, to je jen část otázek, na které odpoví další díl Forbes Byznys podcastu.
26. 12. 202121 minut poslechu
Jana Pšeničková
redaktorka Forbes Česko
Redakci Forbesu posílila v roce 2021, kdy do něj přešla z regionálního zpravodajství Českého rozhlasu. Ráda se potkává s inspirativními a zajímavými lidmi, fascinuje ji kriminalistika a psychologie, obdivuje architekturu a design, miluje rychlá auta a motorky. Mezi její koníčky patří cestování, tanec, běh, plážový volejbal a kavárenský svět.