Pravá čokoláda by měla obsahovat nejvýše čtyři složky, z toho největší podíl mají mít kakaové boby. To je pravidlo, kterým se řídí Michaela Dohnálková, která vyrábí už pět let lahodný produkt pod značkou Míšina čokoláda. Kakaové boby dováží z různých koutů světa, třeba z Tanzanie, Vietnamu nebo z Ghany.

Měsíčně vyrobí mezi dvěma až třemi tisíci tabulkami čokolády a jejímu byznysu se daří. Jen od loňského roku se rozrostl o čtyřicet procent. A její čokolády jsou ceněné i v zahraničí. Například speciální edice Sametová získala nejvyšší ocenění – tři hvězdičky v prestižní soutěži Great Taste Awards.

Jak dlouho se kvalitní čokoláda vyrábí, co v ní nesmí chybět a jakými procesy projde, než se dostane až na pulty vybraných obchodů, to je jen část otázek, na které odpoví další díl Forbes Byznys podcastu.