skip to main content
Jak být lepší

Jarní únava nemá šanci. Tyhle české startupy vás nadopují vitaminy

Tento způsob trávení jara není zatím úplně ideální. Za okny zamračeno až deštivo, teploty také nijak závratné a všechno svádí k tomu, si zalézt pod peřinu a pustit Netflix.

Konkrétní program už necháme na vás, ale nabízíme tipy, jak přečkat toto období ve zdraví a plní energie. Tyto české startupy vás do pošmourného jara nabijí a ještě si při tom pochutnáte.

Microgreens od Tvoje farma

Hezky to vypadá, dobře to chutná a především je to záruka vitaminů a minerálů. Co to je? Microgreens, neboli výhonky ze semínek zeleniny. Při koupi semínek brokolice, červené hořčice, rukoly, bílé ředkve nebo brutnáku od Tvojí farmy můžete do košíku rovnou přihodit také stylovou betonovou klíčicí misku.

Reklama

Bacilli od Optimistic Foods

Když si David Balcar, spoluzakladatel značky Optimistic Foods (dříve Nemléko), přečetl o fermentaci, byl lapen. Hned začal vyrábět kimchi, pak přibyla i fermentovaná bio limonáda, ginger shoty nebo rakytníková vitaminová bomba. To všechno si dáte s chutí a ještě vás to nabije energií.

Kokosové dobroty od Wild & Coco

Kokos je považován za superpotravinu. Hydratuje, regeneruje, dodává energii a je plný vitaminů. Z nabídky Wild & Coco, která kokosové produkty prodává, tak neuděláte chybu takřka s ničím. Náš tip? Cocombucha Limited Spa Edition, fermentovaná kokosová voda ve speciální podobě, která udělá vašemu tělu lázeň.

Reklama

Kimchi od Živina

Zakladatelé značky Živina rádi jedí. Zároveň se snaží jíst zdravě a neustále nasávají nové poznatky o zdravém životním stylu a biohackingu. A o spojení dobré chuti a ozdravného účinku se pokoušejí i u svých produktů. Vyhráli si s vlastním kimchi, uvedli také hummus a dokonce i BBQ omáčku.

Miso polévka od Kojibakers

Japonci patří k národům, které se dožívají nejvyššího věku. Jedním z důvodů je dozajista i jejich oblíbená miso polévka, univerzální životabudič a dokonalý zdroj vitaminů, minerálů či přátelských bakterií. V Česku ji připravuje značka Kojibakers, která loni začala s výrobou miso pasty. K její výrobě se používá lehce zplesnivělá rýže zvaná koji.

Džusy od Goodlok

Goodlok nabízí jak vymačkané ovoce, které poslouží jako rychlé osvěžení, zeleninové šťávy, vitaminové shoty a také sklenice plné čerstvých surovin fungujících jako superfood. Jejich recepty ladila Jana Bilíková, kreativní šéfkuchařka Ambiente, a dokážou nahradit i oběd, když nestíháte. Objednává se buď v aplikaci, nebo přes chatbot na stránce – projekt totiž rozjela parta ajťáků.

Reklama
Reklama