Společně se svým týmem zorganizovala Anna Grosmanová letos už podruhé akci, během které můžete ve dvou cenových kategoriích ochutnat speciální menu, které připravili šéfkuchaři vybraných pražských restaurací.

Restaurant Week tak zaplnil prázdné místo po gastro festivalu, který pořádal víc než deset let novinář Pavel Mauer.

Zatímco jeho Grand Restaurant Festival nabízel i tříchodové degustační menu ve vyhlášených podnicích za zvýhodněnou cenu, Restaurant Week přichází s pokrmy, které kuchaři připravili jen právě pro dva týdny konání akce. „Na Mauerův festival Grand Restaurant vzpomínáme s nostalgií,“ říká Grosmanová.

Až do neděle 12. listopadu si zajdete třeba do Aromi, Atelier Red&Wine, Cruz Rotiserie, Di Nuovo, Dishe a mnoha dalších podniků, kde za menu zaplatíte 790 korun za osobu.

Anna Grosmanová, která je vůdčí silou celého projektu, působí jako novinářka a foodblogerka pod instagramovým účtem @foodpioneer. Do Restaurant Weeku zapojila mnohé influencery, kteří ale nemají s gastronomií nic společného.

Co vedlo odbornici na původ potravin, která trávila prázdniny na farmě, aby do svého projektu zapojila celebrity nebo youtuberky? Jakým způsobem založila svůj projekt tak, že počáteční vklad byl minimální? Zjistíte v nejnovějším díle podcastu Forbes Life!