skip to main content

Kam na oběd? Do karlínského Bufetu s velkým B

1 minuta čtení

Na dvorku pivovaru Dva kohouti se griluje, smaží a udí. V prostoru někdejšího bistra Grils funguje energický a přátelský podnik s jednoduchým názvem – Bufet. Jeho kuchyni velí Petr Benda, dosavadní kreativní šéfkuchař Lokálů. Připravuje rychlá jídla, která si můžete dát k obědu, k večeři s partou i jako chuťovku k pivu.

„Bufet je český fastfood. Děláme jídla, která Češi znají, třeba řízek v chlebu nebo smažené brambory. Jsme přesvědčeni o tom, že v jednoduchosti je krása – když už si host objedná uzené v chlebu, chceme, aby maso bylo skvělé. Pak už stačí jen doplnit ho kvalitním pečivem a hořčicí,“ vysvětluje Petr Benda svůj přístup.

Ten se mu osvědčil už jako šéfovi kuchyně v Lokálu U Bílé kuželky, v posledních dvou letech měl na povel šéfkuchaře všech Lokálů. Dlouho toužil po vlastním podniku, a když se loni na podzim spřátelil s Ondřejem Hollasem z Grils, nápad na nové bistro byl na světě.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Hlavní je aby nás to všechny v Bufetu bavilo!?⁣ ⁣ Proto si k nám budeme pravidelně zvát zajímavé hosty a vymýšlet různé kolaborace. Začínáme už ve středu 10.6., kdy k nám dorazí kuchaři Pavel Tomášek a Martin Zavoďan z legendárního @nase_maso. Ti si pro vás připravili steak sendvič z podplečí s dijonskou hořčičnou majonézou, chimichuri a toastovým chlebem z @cafe.savoy. Petr Benda tuhle dobrotu doplní našimi kyslými bramborami a @dva_kohouti se postarají o dodržování pitného režimu.?⁣ ⁣ Začínáme v 15:00 a připraveno budeme mít 150 porcí.⁣ ⁣ #bufet #bufetkarlin #nasemaso

Příspěvek sdílený Bufet (@bufet.karlin),

Reklama

Hollas má za sebou přestup sezony. Někdejší veslařský reprezentant šel před rokem do Grils na brigádu a už tam zůstal jako manažer. Dalším krůčkem k novému podniku bylo právě setkání se šéfkuchařem Petrem Bendou a také dobré vztahy se sousedním pivovarem Dva kohouti.

Benda s Hollasem dali dohromady nabídku jídel a během pandemické karantény svépomocí předělali interiér podniku podle návrhu architektky Terezy Froňkové. V nabídce se pak odráží Bendova obliba české kuchyně.

V Bufetu vám tak nabídnou jídla, která jsou rychle hotová, sezonní a v ideálním případě do ruky. A poctivého původu – maso tu kupují v Amasu, kuřata berou z farmy Štěpánovsko, ryby od Kalendových, zeleninu dodává Pesema a mléčné výrobky farma Bio Vavřinec.

Text vznikl ve spolupráci s projektem Jídlo a radost.

Reklama
Reklama