Život je bohatý (také) díky skvělému jídlu. Ochutnávat nové podniky a kontrolovat, zda zavedené gastro legendy fungují tak, jak mají, máme v popisu práce. Kde ale stolujeme, když posloucháme jen volání svého srdce a chuťových pohárků?

Petr Šimůnek: Cafe de Paris, Praha

Voila, tohle je návod na rychlé štěstí, při kterém si nemusíte vůbec s ničím lámat hlavu. Dejte si skleničku champagne Deutz a objednejte prostě rovnou bez čtení menu ikonický Entrecote Cafe de Paris. Un, deux, trois a štěstí je tady!

V Cafe de Paris je fantastická atmosféra, majitelé, kteří dali podniku srdce a duši a vytvořili kolem sebe zajímavou komunitu hostů. K tomu navíc kouzelné místo na Velkopřevorském náměstí naproti francouzské ambasádě, na Malé Straně a kousek od Čertovky. C’est la vie en rose!

Miroslav Němý: Locale, Vysoký Újezd

Psáno z Itálie se vzpomínkou na italský podnik na české vesnici. Spaghetti Nerano (cuketa, máta, sýr provolone), neapolská pizza jako pod Vesuvem a spoustu dalšího, jasná volba pro ty z nás, kteří vsadili na život za Prahou a chtějí se skvěle najíst, aniž by museli zpět do metropole. A mají rádi děti a děti to tu milují – jako v Itálii!

Forbes Digital Premium