Do léta je sice daleko, ale už teď si můžete pochutnat na mořských plodech a křupavém salátu. Kvalitní čerstvé krevety stačí naložit do exotické marinády a krátce opéct. A lehčím avokádovým dipem pak nahradit klasický majonézový dresink.

Salát s krevetami, avokádovým dipem a křepelčími vajíčky

Na 2 porce krevet potřebujete: 

  • 20 tygřích krevet (nepředvařených)
  • 1 lžičku sekaného čerstvého zázvoru
  • 1/2 stroužku česneku
  • olivový olej
  • čerstvý koriandr
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl & pepř 

Na avokádový dresink:

  • ⅔ velkého zralého avokáda
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • sůl

Na salát:

  • 50 g polníčku
  • cca 10 cherry rajčat
  • 3 křepelčí vajíčka
  • ⅓ avokáda
  • ½ žluté papriky

Postup

  1. Nejprve připravte marinádu na krevety z olivového oleje, čerstvého zázvoru, drceného česneku a asi hrsti nakrájeného čerstvého koriandru. Marinádu osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.
  2. Do směsi vložte oloupané a střívka zbavené tygří krevety a nechte marinovat asi 60 minut.
  3. Krevety napíchejte na špejli a grilujte z obou stran, až zrůžoví (trvá to cca 2 minuty z každé strany).
  4. Jednoduchý avokádový dresink připravte jednoduše rozmixováním zralého avokáda s olivovým olejem a limetkovou šťávou. Dle chuti ho osolte, můžete přidat i chilli, koriandr nebo trochu česneku.
  5. Polníček nandejte do široké mísy nebo na servírovací talíř, přidejte poloviny cherry rajčat a křepelčích vajíček předem uvařených natvrdo (stačí jen 5 minut varu). Papriku nakrájejte a přidejte ji na salát. Navrch položte špejle s krevetami a vše osolte a lehce zakápněte olivovým olejem. Servírujte s avokádovou omáčkou.