Do léta je sice daleko, ale už teď si můžete pochutnat na mořských plodech a křupavém salátu. Kvalitní čerstvé krevety stačí naložit do exotické marinády a krátce opéct. A lehčím avokádovým dipem pak nahradit klasický majonézový dresink.
Salát s krevetami, avokádovým dipem a křepelčími vajíčky
Na 2 porce krevet potřebujete:
- 20 tygřích krevet (nepředvařených)
- 1 lžičku sekaného čerstvého zázvoru
- 1/2 stroužku česneku
- olivový olej
- čerstvý koriandr
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl & pepř
Na avokádový dresink:
- ⅔ velkého zralého avokáda
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce limetkové šťávy
- sůl
Na salát:
- 50 g polníčku
- cca 10 cherry rajčat
- 3 křepelčí vajíčka
- ⅓ avokáda
- ½ žluté papriky
Postup
- Nejprve připravte marinádu na krevety z olivového oleje, čerstvého zázvoru, drceného česneku a asi hrsti nakrájeného čerstvého koriandru. Marinádu osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.
- Do směsi vložte oloupané a střívka zbavené tygří krevety a nechte marinovat asi 60 minut.
- Krevety napíchejte na špejli a grilujte z obou stran, až zrůžoví (trvá to cca 2 minuty z každé strany).
- Jednoduchý avokádový dresink připravte jednoduše rozmixováním zralého avokáda s olivovým olejem a limetkovou šťávou. Dle chuti ho osolte, můžete přidat i chilli, koriandr nebo trochu česneku.
- Polníček nandejte do široké mísy nebo na servírovací talíř, přidejte poloviny cherry rajčat a křepelčích vajíček předem uvařených natvrdo (stačí jen 5 minut varu). Papriku nakrájejte a přidejte ji na salát. Navrch položte špejle s krevetami a vše osolte a lehce zakápněte olivovým olejem. Servírujte s avokádovou omáčkou.