Podle svých slov se Daniel Kolský stal kavárníkem z nespokojenosti. Společně s manželkou Martou se vydali na svatební cestu do Etiopie, kde na jedné z plantáží začal nápad na podnikání s kávou. V roce 2008 otevřeli první pobočku Mamacoffee v Londýnské ulici a dnes jich mají po Praze celkem šest.

Ale dosáhli už i mnohem dál, mají totiž projekty v Brazílii a Nikaragui a další chystají v Ugandě. Zároveň se jedná o nejstarší férovou pražírnu kávy ve střední Evropě.

Ke kávě ještě časem přibyla pekárna, která připravuje kromě klasických kváskových chlebů, dortů nebo quichů také košer produkty.

Pro Daniela Kolského je prý zásadní vracet zpět společnosti. Proto se pravidelně věnuje charitativním projektům a otevřel dokonce café Nezisk. V malém prostoru na pražském Pohořelci se vaří nejen výběrová káva, ale také veškerý jeho zisk putuje každý měsíc jiné neziskové organizaci.

Proč Dannyho Kolského vždy doběhne vlastní entuziasmus a jak je na tom podle něj současná česká kávová kultura? Dozvíte se v nejnovějším díle podcastu Forbes Life.