Ingredience
- 1 celý platýs
- 1 lžička najemno nakrájeného zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 jarní cibulka
- 2-3 mini chilli papričky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička soli
Postup přípravy
1. Nejprve platýse očistěte a dejte ho do mísy.
2. Zázvor, česnek, cibulku i papričky nakrájejte buď na plátky, nebo najemno a celou rybu nasekanými kousky pokryjte.
3. Přidejte olej a špetku soli.
4. Do pánve nalijte 3–4 centimetry vody, tak aby mírně přesahovala mřížku, kterou do pánve vložíte.
5. Zakryjte pokličkou a přiveďte k varu.
6. Vložte mísu do pánve a pánev zakryjte.
7. Asi po 10 minutách můžete vyndat mísu z pánve a servírovat.
Co je dobré vědět
Snažte se vybrat rybu, která se vejde do pánve celá.
Při ochucování můžete přidat ještě lžičku sójové omáčky.
Zázvor je nejdůležitější část koření. Zmírňuje pach rybiny, přitom je ryba stále příjemně cítit.
Při tomto způsobu přípravy zůstává ryba šťavnatá. Podává se nejčastěji s rýží.