29 let
manažer restaurace, Story
Tomáš je důkazem toho, že i z hotelové školy v Kroměříži se dá dostat do naprosté gastronomické špičky v podobě vedoucího místa v londýnské restauraci Story, která se už od roku 2021 může chlubit dvěma hvězdami přidělenými inspektory gastronomického průvodce Michelin.
Jen pro představu – takových restaurací je na celém světě aktuálně necelých pět set.
Tomáš Ngoc ve Story před šesti lety začínal jako číšník, který dělal všechno od vysávání a utírání prachu po sklízení stolů.
Trpělivě se učil a zhruba po roce se vypracoval až na asistenta manažera. Teď je tím hlavním manažerem ve Story on sám.
Ještě předtím si ale v rámci gastronomické skupiny kuchaře a majitele Story Toma Sellerse odskočil řídit catering pro piloty a VIP hosty seriálu formule 1.
„Chci vždycky víc a víc a být všude nejlepší. Není to o tom, že bych si měřil ego, ale spíš vedu vnitřní boj v tom, co udělat, abych byl lepší a lepší,“ říká.
Být dobrým manažerem podle něj není o tom, kolik toho ví o surovinách a jídlech, ale hlavně o komunikaci s hostem a týmem. Cíl pro tento rok? Pomoci Story získat třetí michelinskou hvězdu.
Tomáš Ngoc a jeho dotazník
Co dělám?
Jsem manažer londýnské restaurace Story se dvěma michelinskými hvězdami
—
Při které skladbě se cítím jako main character?
Coldplay – We Pray.
—
Squid Game, nebo White Lotus?
Squid Game.
—
Kterou knihu jsem naposledy četl?
Bohužel jsem nepřečetl žádnou.
—
Jak se starám o své duševní zdraví?
Hodně cvičím, což mi dost odlehčuje mysl, vždycky při tom vypnu. Pak taky ledová vana.
—
Která část mé práce mě činí nejšťastnějším?
Úspěšný servis.
—
Se kterou aplikací trávím nejvíc času?
S Instagramem, zhruba hodinu a půl denně.
—
K čemu používám umělou inteligenci?
Nepoužívám ji.
—
Z čeho mám v životě největší strach?
Ze selhání.
—
Kdybych kromě toho, co dnes dělám, mohl dosáhnout jiného snu, co by to bylo?
Jako malý jsem chtěl být fotbalistou.