Simona Kijonková, její životní příběh a největší ženský byznysový úspěch v české historii vyprávěný způsobem, který jste ještě nikde nečetli. Provázeli jsme ji na její cestě kolem světa, kterou si nadělila v rámci sabatiklu po úspěšném exitu ze skupiny Packeta. Dubnový Forbes přinese i téměř padesát stran o největších českých advokátních kancelářích a jejich nejvlivnějších právnických esech. Kteří advokáti stáli za nejprestižnějšími […]
Mimořádné vydání magazínu Forbes Life letos bude vaším nejlepším společníkem nejen na pláži. Připravili jsme pro vás výběr nejlepších šéfkuchařů Česka a ve velkém rozhovoru jsme vyzpovídali jednoho z nich – osminásobného obhajitele michelinské hvězdy Oldřicha Sahajdáka. Vypravili jsme se do Itálie za Čechem Ondřejem Sturcem, na jehož gelato chodí i nároční Italové, a do Slovinska za Anou Roš, […]
Rodina a vlast. Květnový Forbes přináší zcela mimořádný cover rozhovor s Josefem Mašínem o rodině, mládí v komunistickém Československu i jeho dalším životě v USA. Dvě stě dalších rodin najdete v novém ročníku žebříčku největších českých rodinných firem. Čím dnes žijí dědicové po zesnulém majiteli Sokolovské uhelné Františku Štěpánkovi, se dozvíte z rozhovoru s jeho dcerou Barborou. O práci při poslední cestě člověka jsme hovořili s majiteli nejstarší pohřební služby v Česku. Pátrali jsme, co všechno se skrývá v pozadí miliardové kauzy Mamut, a od šéfa Letiště Praha jsme se dozvěděli, co zásadního je čeká v budoucnu. A do gastronomie zabrousili se spolumajitelem Červeného Jelena a kdysi nejmladším michelinským šéfkuchařem s českými kořeny Patrikem Jarošem.
Goodbye, kočičko. Tohle je poslední skok, šelmo. Poslední sešlápnutí plynu, poslední symfonie osmiválce, poslední ryk čtyř výfuků, poslední hlad po benzinu, poslední spálená vůně. Poslední krása. Potěšte se, dokud to jde. Jaguar, stejně jako spousta dalších značek, vsází všechno na jednu elektrickou kartu a tohle je rozlučka se starým dobrým světem, kde benzin teče proudem, motor burácí […]
Do Mnichova Patrik Jaroš přišel jako desetiletý kluk a už tenkrát byl rozhodnutý, že jednou bude kuchařem. Sen si splnil a osud jeho píli spravedlivě odměnil. Slávou, byznysovým úspěchem i michelinskou hvězdou, kterou v Německu dostal tak brzy, jako nikdo jiný před ním. O Česku ani nemluvě. Nejspíš jste o něm neslyšeli, i když několik indicií vytváří dojem, že by to mělo […]
Žádný z žijících Čechů za sebou nemá tak fantastický příběh. Fantastické je už to, že jde o žijícího Čecha, protože Josef Mašín tu klidně již sedmdesát let nemusel být. Fantastická a přitom prakticky dosud nepopsaná je též skutečnost, jak s těmi sedmdesáti lety naložil. Stejné jídlo, které si teď z vlastní vůle objedná, ho před sedmdesáti lety urazilo. „Když mně […]
Miliardové projekty po celé Praze dávají novou tvář starým, ale významným budovám. Rakouský ekonom Joseph Schumpeter zformuloval v roce 1942 teorii kreativní destrukce, která říká, že se musí zničit něco starého, aby se uvolnilo místo pro něco nového, lepšího. Kdybychom chtěli tuhle teorii vztáhnout na development, zjistíme, že ničit rozhodně není vždy potřeba. Občas stačí to staré […]
Nyní si můžete snadno ukládat články pro pozdější čtení, sledovat vybrané autory či témata nebo spravovat odběry newsletterů.
Život je bohatý – a nabídka Forbesu taky. Sledujte naše newslettery, díky nimž vám nic podstatného neunikne. A ještě budete o něco chytřejší.
Je ráno, míříte do práce a nevíte, kam dřív? Forbes Espresso je všechno, co potřebujete vědět, abyste svůj den začali chytře.
Každou středu vás provedeme světem haší, eliptických křivek, metaverz i memy psích plemen. Cryptoshot píše uznávaný expert na kryptoměny a blockchain.
Každý čtvrtek vám mixujeme Forbes Cocktail toho nejzajímavějšího z kultury a gastronomie – aby byl váš víkend bohatý. Cheers!
To nejlepší za uplynulý týden podle šéfredaktora Zdravka Krstanova.
Děkujeme za registraci a nastavení vašeho profilu. Můžete se pustit do čtení – teď, teď, prostě teď!