Na webu Marcela Jinocha svítí heslo „Opustil jsem dream job v NYC, abyste i v Praze zažili Manhattan“.
Vedl barmanský tým restaurace Feroce, která byla v roce otevření vyhlášena nejlepší novou italskou restaurací na světě. Naposledy pracoval jako bar manažer v restauraci Le Pavillon světoznámého šéfkuchaře Daniela Bouluda, kterou pomáhal otevírat.
Mezi hosty patřily ty nejznámější hollywoodské tváře a významné osobnosti jako třeba Thomas Keller, Taylor Swift, Brad Pitt, Keanu Reeves či Kevin Durant. „Tommy Hilfiger byl jako Ježíšek a rozdával stodolarovky,“ vzpomíná Jinoch.
Restaurace získala michelinskou hvězdu a nejvyšší možné ocenění amerického Forbesu do roka od otevření. Přesto svůj dream job opustil a vrátil se do Prahy a rozjíždí nový projekt.
Věnoval ses barmanství už na škole?
Ne, vůbec, vystudoval jsem marketing. Pracoval jsem v marketingových agenturách, kde jsem dělal online marketing, který se tehdy rozjížděl. Potom jsem v CNC prodával reklamní prostory a vymýšlel strategie pro klienty. To jsem dělal nějakých osm let. Vůbec to nebyl nejhorší job na světě, ale nebylo tam naplnění.
Forbes Digital Premium
17. 2. 202413 min
Kateřina Hýlová
Externí dopisovatelka
Ve Forbesu se říká, že život je bohatý a u jídla to podle mě platí dvojnásob. Od michelinského fine diningu s šampaňským po vyhlášený street food, tohle všechno mě v gastru baví. Moje články jsou o místech, kde se skvěle najíte, napijete, nebo najdete tip na další gastro trip.