Vítejte v severních Čechách v resortu Oblík, který vybudovala Ivana Tykač.

Hluboký nádech a výdech v krajině uprostřed Ústeckého kraje není oxymóron. Region, jenž nepatří zrovna k těm turisticky nejnavštěvovanějším, se pyšní nádhernou přírodou. Na samém úpatí stejnojmenného vrchu proto Ivana Tykač vybudovala resort, kde se vám dostane špičkové gastronomie i péče.

Zažijete zde wellness, fitness a menu, na které dohlížel michelinský šéfkuchař. Pohodlí má na starosti speciální hospitality kolektiv se zkušenostmi z nejluxusnějších resortů na světě. „Několik let jsem podvědomě hledala samotu, která by svým charakterem připomínala místa, kde jsem jako malá trávila část svých prázdnin na koních.“

„V roce 2009 jsem objevila, řekla bych, spíše ruinu statku než statek, ale v krásné přírodě pod kopcem Oblík,“ vzpomíná na úplné začátky na Oblíku podnikatelka Ivana Tykač, manželka aktuálně čtvrtého nejbohatšího Čecha Pavla Tykače, která původně chtěla historický statek ze 17. století rekonstruovat pro svou rodinu a dnes sem zavítá zhruba jednou za dva týdny.

„Rekonstrukci jsme zahájili před deseti lety a dost se nám protáhla, protože se nacházíme v chráněné krajinné oblasti. Na druhou stranu musím říct, že s CHKO České středohoří máme velmi dobré vzájemné vztahy a podporují nás i nedaleké obce Raná i Louny, protože i díky Oblíku jako centru wellness a gastronomické destinaci se celá oblast stává atraktivnější pro návštěvníky.“

Právě dnes tolik populární „well-being“ je základem celého konceptu Oblíku a jeho strůjkyně dodává, že na vrcholu kopce Oblík se nachází energetický bod, který kolem sebe soustřeďuje silné pozitivní energie.

Foto Anna Kovačič

„Nejsem založením žádný ezočlověk, ale hodně cestuji a tady jsem postupně pochopila, že to místo je magické, protože už jen procházkou a posezením ve zdejších remízcích se člověk odpojí od rutinního shonu a vyčistí si hlavu víc než jinde. Celé zázemí našeho resortu má proto podporovat nabití novou energií, která je tu všude přítomná,“ vysvětluje Ivana Tykač.

S načerpáním energie úzce souvisí i strava, a tak není divu, že zásadní důraz je na Oblíku právě na restauraci pod názvem Remedi. Ta je momentálně otevřena od úterý do neděle nejen pro hosty resortu, ale i pro kohokoli, kdo sem ráčí zavítat, aby ochutnal umění místního mladého kuchařského týmu v čele s Filipem Jarým, který neskrývá jak své nadání, tak i ambice.

Forbes Digital Premium