Vítejte v severních Čechách v resortu Oblík, který vybudovala Ivana Tykač.
Hluboký nádech a výdech v krajině uprostřed Ústeckého kraje není oxymóron. Region, jenž nepatří zrovna k těm turisticky nejnavštěvovanějším, se pyšní nádhernou přírodou. Na samém úpatí stejnojmenného vrchu proto Ivana Tykač vybudovala resort, kde se vám dostane špičkové gastronomie i péče.
Zažijete zde wellness, fitness a menu, na které dohlížel michelinský šéfkuchař. Pohodlí má na starosti speciální hospitality kolektiv se zkušenostmi z nejluxusnějších resortů na světě. „Několik let jsem podvědomě hledala samotu, která by svým charakterem připomínala místa, kde jsem jako malá trávila část svých prázdnin na koních.“
„V roce 2009 jsem objevila, řekla bych, spíše ruinu statku než statek, ale v krásné přírodě pod kopcem Oblík,“ vzpomíná na úplné začátky na Oblíku podnikatelka Ivana Tykač, manželka aktuálně čtvrtého nejbohatšího Čecha Pavla Tykače, která původně chtěla historický statek ze 17. století rekonstruovat pro svou rodinu a dnes sem zavítá zhruba jednou za dva týdny.
„Rekonstrukci jsme zahájili před deseti lety a dost se nám protáhla, protože se nacházíme v chráněné krajinné oblasti. Na druhou stranu musím říct, že s CHKO České středohoří máme velmi dobré vzájemné vztahy a podporují nás i nedaleké obce Raná i Louny, protože i díky Oblíku jako centru wellness a gastronomické destinaci se celá oblast stává atraktivnější pro návštěvníky.“
Právě dnes tolik populární „well-being“ je základem celého konceptu Oblíku a jeho strůjkyně dodává, že na vrcholu kopce Oblík se nachází energetický bod, který kolem sebe soustřeďuje silné pozitivní energie.
„Nejsem založením žádný ezočlověk, ale hodně cestuji a tady jsem postupně pochopila, že to místo je magické, protože už jen procházkou a posezením ve zdejších remízcích se člověk odpojí od rutinního shonu a vyčistí si hlavu víc než jinde. Celé zázemí našeho resortu má proto podporovat nabití novou energií, která je tu všude přítomná,“ vysvětluje Ivana Tykač.
S načerpáním energie úzce souvisí i strava, a tak není divu, že zásadní důraz je na Oblíku právě na restauraci pod názvem Remedi. Ta je momentálně otevřena od úterý do neděle nejen pro hosty resortu, ale i pro kohokoli, kdo sem ráčí zavítat, aby ochutnal umění místního mladého kuchařského týmu v čele s Filipem Jarým, který neskrývá jak své nadání, tak i ambice.
Forbes Digital Premium
2. 10. 20235 min
Anna Nosková
šéfka ForbesLife.cz
Pokrývá příběhy z prostředí módy a designu, kosmetiky, gastra či umění i architektury. Má na starosti podcast Forbes Life! a svou agendu doplňuje o občasné rozhovory s inspirativními osobnostmi v Česku i zahraničí.
Zuzana Krajíčková
zástupce šéfredaktora Forbes Česko
V českém Forbesu působí od jeho vzniku v roce 2011, poslední dva roky vedle práce redaktora zajišťuje výrobu magazínu. Má na starosti dokázali – nejen v byznysu.
Nejnovější články
Sdílet článek
Ustlání postele, pečicí papír, jazz. Co pomáhá lépe fungovat členkám a členům našeho letošního výběru mladých talentů do třiceti let?
Link zkopírován
7. 2. 20242 min
Sdílet článek
Rady obvykle přijímáme od starších. Jaké životní tipy ale nabízejí úspěšní členové a členky výběru 30 pod 30?
Link zkopírován
1. 2. 20243 min
Sdílet článek
Hrají ve filmu, na housle i tenis, vaří na úrovni Michelinu, vyvíjejí detektory částic, dělají nádobí, design, kosmetiku i pivo, zpívají, investují… Celkem je jich třicet, ještě jim nebylo třicet let a všichni jsou součástí nového, už jedenáctého ročníku výběru Forbes 30 pod 30. Některé z nich určitě znáte. Třeba herečku Antonii Formanovou a hudebníka Calina, kteří jsou zároveň tvářemi […]
Link zkopírován
31. 1. 20242 min