Milovníkům koktejlů se v Praze otevírá nové útočiště. Místo, kde „opice“ není nežádoucím stavem, nýbrž vítanou predispozicí každého hosta. V oáze zeleně uprostřed betonové džungle metropole zvané The Monkey Bar se to totiž primáty jen hemží.

Bar, který se nachází v centru hlavního města, na půl cesty mezi Václavským náměstím a hlavním nádražím, je součástí zrekonstruovaného hotelu Falkensteiner Hotel Prague. Ten byl na rohu Opletalovy a Růžové ulice otevřen již v roce 2004, v uplynulých měsících však prošel výraznou modernizací za zhruba čtyři miliony eur (téměř sto milionů korun).

Díky ní jeho služby poskočily na pětihvězdičkový standard. Kromě 108 komfortně zařízených pokojů a možnosti relaxace v Acquapura City Spa ovšem přinesla rekonstrukce také zmíněný The Monkey Bar.

Ten svým designovým interiérem a prostornou zahrádkou s rozkvetlou terasou nechává zapomenout na skutečnost, že jen pár desítek metrů se nachází hlučné a nelibé prostředí pražského „hlaváku“. Podnik, jehož záměrem je zaujmout nejen návštěvníky města, ale zejména místní.

„Nechtěli jsme vytvořit další městský hotel odtržený od obyvatel metropole. Moderní hotel totiž nenabízí jen ubytování, ale hlavně atmosféru a zážitky, které jsou tu i pro místní, nejen pro hotelové hosty,“ vysvětluje Claudio Sturm, generální ředitel Falkensteiner Hotel Prague, proč společnost v přízemí objektu vybudovala unikátní gastropodnik. „Nemáme hotelový bar, ale bar s hotelem,“ podotýká.

The Monkey Bar, Falkensteiner Hotel Prague
Forbes Digital Premium