Lukáš Skála patří mezi špičku českého cukrářství, vede a spoluvlastní továrnu na zákusky Cukrář Skála ve Šporkově paláci a připravuje se na rozšíření cukrárny Skála v Dlouhé. Momentálně se chystá se skupinou Together, pod kterou Cukrář Skála patří, otevřít moderní lahůdky.
„Zatím jsem ale pořád víc cukrář než obchodník, cukrařinu mě baví doopravdy dělat a přicházet s novými nápady. Taky proto, abych ukázal, co všechno jde, a naučil to mladé cukráře,“ říká Skála, který získal řadu mezinárodních ocenění. Denně prodá až 600 zákusků.
Jaká je denní rutina vyhlášeného cukráře, co je pro něj důležité při hledání nových spolupracovníků a co jsou nejdůležitější atributy k vedení pracovního kolektivu? Poslechněte si celý podcast.
Poslechněte si také: ShipMonk ztrojnásobil obrat i počet lidí. Šedivím, ale baví mě to, říká Bednář
18. 1. 20191 minuta čtení
Hana Kuncová
redaktorka Forbesu
Klára Elšíková
redaktorka Forbesu
redaktorka Forbesu
Nejnovější články
Sdílet článek
Jakub Gottwald a Zdeněk Linc byli v Ostravě na Stodolní ulici a chtěli si dát dobrou místní pálenku. A došlo jim, že v českých barech jen tak lokální kořalku nedostanete – a že vlastně ani nevědí, kde by ji koupili. Vymysleli proto e-shop Lihovarek.cz, na kterém dnes sdružují desítky malých českých lihovarnických značek. Po čtyřech letech provozu prodávají stovky lahví měsíčně. „Když […]
Link zkopírován
21. 7. 20215 min
Sdílet článek
Bez chemických látek, lepku, konzervantů, barviv a dochucovadel. Taková jídla Petr Sogel už 10 let vyrábí v Trutnově pod svou značkou Expres Menu. Našel a patentoval si metodu, díky které jeho jídla vydrží čerstvá tři roky v pokojové teplotě, a se svým synem tak stojí za jedinou značkou podobného trvanlivého jídla u nás. I díky tomu má v současné situaci desetinásobek objednávek […]
Link zkopírován
30. 3. 20204 min
Sdílet článek
Vytíženým zdravotníkům, seniorům a lidem bez domova. Těmto třem skupinám od neděle Češi koupili 3000 porcí jídel. Projekt s názvem Daruj DOBROty spustili tvůrci aplikace Nesnězeno jako návaznost na pomoc restauracím, kterou rozjeli před necelými dvěma týdny. Těm doposud pomohli vydělat více než půl milionu korun. „Zdravotníci v těchto dnech jedou na dvě stě procent a už jim dochází […]
Link zkopírován
25. 3. 20203 min