Lepší osvěžení do horkých dní, než jsou domácí nanuky, nenajdete. Přesně víte, co obsahují, a můžete si je upravit podle vlastní chuti a fantazie. My jsme tentokrát vyzkoušeli krémovou broskvovou variantu s řeckým jogurtem a vanilkou, na které si zaručeně pochutnají malí i velcí jedlíci.

Pokud nemáte doma formu přímo na nanuky, můžete využít i malé skleničky, do kterých jen přidáte dřívko. Pro párty variantu pro dospělé vyzkoušejte také naše Gin & Tonic nanuky.

Broskové domácí nanuky s řeckým jogurtem

Na asi 10 nanuků budete potřebovat:

  • 300 g broskví – asi 5 kusů
  • 40 g javorového sirupu
  • 150 g řeckého jogurtu
  • 50 g mléka
  • lžíci vanilkového extraktu

Postup

  1. Broskve omyjte a i se slupkou pokrájejte, čtyři na menší kousky a jednu na měsíčky. Menší kousky broskví nasypte do mixéru, přidejte javorový sirup, řecký jogurt, mléko a vanilkový extrakt a rozmixujte do hladké oranžové omáčky. Měsíčky broskví nasypte do připravených nanukových formiček a zalijte rozmixovanou směsí.
  2. Přidejte nanuková dřívka či druhou část formiček a vložte narovnané do mrazáku alespoň na 4 až 5 hodin či do doby, dokud nebudou nanuky zcela zmrzlé.
  3. Před podáváním nechte nanuky asi 2 minuty povolit, vyndejte z formiček a vychutnejte.